Τρίτη 31 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στον δήμο Αγίας Βαρβάρας

Με εργαζόμενους που δεν έχουν καμία εργασιακή σύμβαση με τον δήμο Αγίας Βαρβάρας, δηλαδή είναι αδήλωτοι, λειτουργούν τα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα του δήμου, εκτός από τους λιγοστούς μόνιμους υπαλλήλους που έχουν απομείνει, καταγγέλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, σημειώνοντας ότι τα παραπάνω προέκυψαν από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Αναπόφευκτα», σημειώνει το Συνδικάτο, «μας έρχεται στη μνήμη η συναδέλφισσα, πολύτεκνη μητέρα, που άφησε την τελευταία της πνοή πίσω από το απορριμματοφόρο στον δήμο Ξυλοκάστρου τον Γενάρη του 2023» και αποδείχθηκε ότι δούλευε χωρίς ενεργή σύμβαση εργασίας, αδήλωτη και ανασφάλιστη, όπως και το υπόλοιπο πλήρωμα του απορριμματοφόρου.

Αιτία για την εξάπλωση της «μαύρης εργασίας» και στους δήμους, επισημαίνει, είναι η πολιτική της «ανάπτυξης» των λίγων και η «ανταγωνιστικότητα». Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες κατά δημοτικών αρχών για «μαύρη εργασία». Ιδιαίτερα για τη δημοτική αρχή της Αγίας Βαρβάρας αναφέρει ότι δεν έχει κάνει το παραμικρό για να διεκδικήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ το ποσοστό των συμβασιούχων ξεπερνάει κατά πολύ το ποσοστό των μόνιμων υπαλλήλων. Ακόμα ότι η δημοτική αρχή αντί να βγάλει έγκαιρα προκήρυξη και να προσλάβει νόμιμα τους εργαζόμενους «επέλεξε να τους έχει αδήλωτους, ανασφάλιστους και απλήρωτους αλλά και ομήρους στον προεκλογικό της αγώνα, κοινοποιώντας την προκήρυξη λίγες μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές και έναν τουλάχιστον μήνα μετά την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων».

Το Συνδικάτο απαιτεί τώρα την πλήρη εργασιακή, ασφαλιστική και μισθολογική αποκατάσταση όλων των εργαζομένων. Να σταματήσει τώρα η «μαύρη εργασία» στον δήμο Αγίας Βαρβάρας. Να καταργηθούν όλες οι μορφές «ελαστικής» εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ