Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην αρπαγή λαϊκών κατοικιών

Κινητοποιήσεις στα γραφεία του fund «doValue» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χθες το πρωί εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας, καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι, ενάντια στην αρπαγή λαϊκών κατοικιών από τις τράπεζες και τα «κοράκια» των funds μέσω πλειστηριασμών.

Τα εργατικά σωματεία και οι φορείς απαίτησαν να σταματήσει η διαδικασία ξεσπιτώματος, που στη μία περίπτωση αφορά μία γυναίκα εμποροϋπάλληλο, που συντηρεί μονογονεϊκή οικογένεια με δύο παιδιά φοιτητές και την μητέρα της που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, και κινδυνεύει να χάσει τη πρώτη κατοικία της. Στη δεύτερη περίπτωση, ένας κάτοικος χωριού της Νάουσας, πρώην καταστηματάρχης, κινδυνεύει να μείνει χωρίς σπίτι ενώ επιβιώνει με μοναδικό εισόδημα τα 200 ευρώ τον μήνα από κοινωνικό επίδομα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων «Βαρβαρέσσου», όπως και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και το Συνδικάτο Τουρισμού - Επισιτισμού Θεσσαλονίκης (ΣΕΤΕΠΕ).

Οπως τόνισε σε δήλωσή του ο Γιάννης Κουρμούλης εκ μέρους της Επιτροπής Εργατικών Σωματείων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης στα γραφεία του fund τα σωματεία και οι φορείς ξεκαθάρισαν ότι «δεν κάνουμε πίσω από αυτό: Το να έχει η λαϊκή οικογένεια ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της, για να μπορεί να βάζει τα παιδιά της, είναι κάτι το οποίο υπερασπιζόμαστε και δεν διαπραγματευόμαστε».

Σε αυτήν τη βάση, οι εκπρόσωποι των σωματείων ζήτησαν από το fund να ορίσει οικονομικά μεγέθη στα οποία να μπορούν να αντεπεξέλθουν οι δανειζόμενοι, ενώ θα επανέλθουν την επόμενη βδομάδα με νέα παρέμβαση.

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός», τόνισε ο Γ. Κουρμούλης, καλώντας κάθε σωματείο και μαζικό φορέα να πλαισιώσει την προσπάθεια που γίνεται ενάντια στους πλειστηριασμούς, ώστε «πιο αποτελεσματικά να υπερασπιζόμαστε τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών».

Νωρίτερα, στο ίδιο σημείο πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη συμβολική κινητοποίηση από μέλη Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ, του ΔΙΠΑΕ και του ΣΟΦΕΘ, ενάντια στον πλειστηριασμό σπιτιού στο οποίο διαμένει φοιτήτρια του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ μαζί με την οικογένειά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ