Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΡΗΤΗ
Αγωνιστικά και διεκδικητικά υποδέχτηκαν τον υπουργό Υγείας σωματεία και μαζικοί φορείς

Ακόμα και τα νηπιαγωγεία στους δρόμους
Ακόμα και τα νηπιαγωγεία στους δρόμους
Με τα πανό τους, τα συνθήματά τους, με την οργή και την αγανάκτηση να ξεχειλίζουν υποδέχτηκαν, χτες, υγειονομικά σωματεία, συνδικάτα και άλλοι φορείς τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην Κρήτη, ο οποίος για δεύτερη φορά επισκέφθηκε το νησί μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, μπας και βάλει φρένο στον ξεσηκωμό του λαού για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία.

Ο υπουργός έφτασε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με την κυβέρνηση να επιστρατεύει πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν την αγωνιστική κινητοποίηση που ξεχώρισε για μια ακόμα φορά. Το προσωπικό του νοσοκομείου που στενάζει από την υποστελέχωση, το οποίο βλέπει την κυβέρνηση να μεθοδεύει την υποβάθμισή του απειλώντας ακόμα και με λουκέτο, συγκεντρώθηκε στην πύλη μαζί με εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Εκεί, παρά την αστυνομική παρουσία και την προσπάθεια να εμποδιστεί η κινητοποίησή τους, οι διαδηλωτές έσπασαν τον φραγμό και βρέθηκαν στον χώρο που δινόταν η συνέντευξη Τύπου του υπουργού, επιδίδοντας τα ψηφίσματά τους.

Στη Σητεία παλλαϊκή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το νοσοκομείο της πόλης με τη συμμετοχή υγειονομικών, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και μαθητών. Χαρακτηριστικό της μαζικότητας της συγκέντρωσης ήταν το ότι έκλεισαν όλα τα μαγαζιά, καθώς και δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία μετά τις 11 το πρωί για να συμμετάσχουν όλοι στην κινητοποίηση. Προηγήθηκε συγκέντρωση υγειονομικών και κατοίκων της Ιεράπετρας στον κόμβο της Παχιάς Αμμου, που στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Σητεία.

Στην κυριολεξία οι διαδηλωτές περικύκλωσαν το νοσοκομείο της πόλης, με την αστυνομική δύναμη που είχε παραταχθεί στην πύλη να μην μπορεί να συγκρατήσει το πλήθος που μπήκε στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Μαζική η συγκέντρωση στη Σητεία
Μαζική η συγκέντρωση στη Σητεία
Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων στο νησί είναι το παγκρήτιο συλλαλητήριο στις 30 Νοέμβρη, στο Ηράκλειο (11 π.μ., πλατεία Ελευθερίας), τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας της ΟΕΝΓΕ.

Κοροϊδία ξανά από την κυβέρνηση οι fast track προσλήψεις

Ο υπουργός Υγείας, τόσο από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο όσο και από το Νοσοκομείο Σητείας εξήγγειλε fast track προκήρυξη κάποιων προσλήψεων, που βέβαια αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» των τραγικών ελλείψεων σε όλα τα νοσοκομεία.

Την κοροϊδία του υπουργείου αποκαλύπτουν οι υγειονομικοί, με την Ράνια Μπέτση, γραμματέα της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου, και τον Βασίλη Κούδα, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου, να σημειώνουν ότι ακόμα κι αν γίνουν οι 10 προσλήψεις που υποσχέθηκε ο Μ. Χρυσοχοΐδης δεν φτάνουν για να καλύψουν τις παραιτήσεις, που υπερβαίνουν τις 15 μόνο τον τελευταίο χρόνο, με τις συνολικές κενές θέσεις να ξεπερνούν τις 40!

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, έκανε την εξής δήλωση: «Αποτελεί πρόκληση και κοροϊδία η παρουσία του υπουργού Υγείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Σητείας, για να δείξει το δήθεν ενδιαφέρον του ίδιου και της κυβέρνησης της ΝΔ για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς.

Στο Βενιζέλειο
Στο Βενιζέλειο
Οσες φορές και αν έρθουν κυβερνητικά κλιμάκια για να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους, δεν μπορούν να κρυφτούν οι ευθύνες που έχουν». Χαρακτηρίζοντας αποσπασματικές τις όποιες προκηρύξεις για ιατρικό προσωπικό, υπογράμμισε ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως κι αυτές θα αποδειχθούν «άγονες», «αν δεν πραγματοποιηθεί ανοιχτή προκήρυξη του συνόλου των κενών θέσεων, αν δεν ολοκληρωθούν με κατεπείγουσες διαδικασίες οι διορισμοί και αν δεν δοθούν κίνητρα τόσο για τους νέους υποψήφιους όσο και για τους ήδη υπηρετούντες».

Στο πλευρό των υγειονομικών το ΚΚΕ για δημόσια δωρεάν Υγεία

Τις μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις χαιρετίζει η ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ, με την Επιτροπή Περιοχής της Οργάνωσης να καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της τα μέτρα αστυνομοκρατίας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Σητείας, «που σκοπό είχαν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τους μαζικούς φορείς κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων».

«Η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό! Οι σημερινές μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις έστειλαν μήνυμα: Ως εδώ! Οι υγειονομικοί και ο λαός δεν "τρώνε το κουτόχορτο" των fast track προσλήψεων - κενών υποσχέσεων που σκοπό έχουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να κάμψουν τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση από την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Το έργο το έχουμε ξαναδεί», σημειώνει στη συνέχεια η ΕΠ Κρήτης του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ