Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗΣΕΛΑΝ
«Χέρι - χέρι» με τις αναδιαρθρώσεις το «τσάκισμα» των εργαζομένων

«Χέρι - χέρι» με τις αναδιαρθρώσεις και τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων πηγαίνει το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΣΕΛΑΝ (Ομιλος Avramar) στην Εύβοια, απαιτώντας τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στο μεροκάματο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Σωματείο, το τελευταίο διάστημα διαμορφώνεται το έδαφος για νέες αναδιαρθρώσεις στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, κάτι που βάζει σε κίνδυνο την εργασία των εργαζομένων και οξύνει την επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματά τους.

«Το μεγαθήριο της "Avramar" όπου εργαζόμαστε, που είναι ένα από τα δύο μεγάλα εταιρικά σχήματα στις ιχθυοκαλλιέργειες στη χώρα που προέκυψαν από τη συνένωση ΝΗΡΕΑ, ΣΕΛΟΝΤΑ, ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να εξασφαλίζει νέες χρηματοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων για να αλλάξει χέρια! Φουντώνουν και πάλι τα σενάρια για πέρασμα της διοίκησης στις τράπεζες, πώληση της εταιρείας ή και σπάσιμο σε κομμάτια κ.λπ., ενώ υπάρχει ανασφάλεια, κανένας δεν ξέρει την τελική κατάληξη. Η εργοδοσία, ειδικά ενόψει αναδιαρθρώσεων, όπως δείχνει και η πείρα όλων των προηγούμενων αναδιαρθρώσεων, θέλει να έχει απέναντί της εργαζόμενους ανοργάνωτους, ώστε να μπορεί να υλοποιεί τα σχέδια χωρίς να τους λογαριάζει», τονίζει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Η εργοδοσία της "Avramar" ενόψει των αναδιαρθρώσεων εφευρίσκει νέους τρόπους για να επιτεθεί στο σωματείο μας. Μετά την επιδίωξή της να διώξει 3 μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και επειδή δεν της πέρασε, τώρα επιδιώκει τη μετάθεση συναδέλφου, μάνας ενός μικρού παιδιού, μετά από 19 χρόνια στη δουλειά, παρότι αποτελεί βλαπτική μεταβολή σε βάρος της, με απώτερο στόχο να μας διασπάσει! Είναι πολλές οι περγαμηνές της εργοδοσίας όλα αυτά τα χρόνια στις μεθοδεύσεις της απέναντι στη συνδικαλιστική δράση που διεκδικεί καλύτερους όρους εργασίας - αμοιβής».

Καταλήγοντας το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και δυνάμωμα της οργανωμένης πάλης, ενώ απευθύνει κάλεσμα προς κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να εκφράσει την αλληλεγγύη της.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συσπείρωση στο σωματείο μας για να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας. Ολοι στο σωματείο! Καλούμε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να εκφράσει την αλληλεγγύη της. Ζητάμε από την εργοδοσία να αφήσει αυτά τα ύπουλα σχέδια και να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας, για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, βελτίωση των συνθηκών εργασίας κ.λπ. Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, οι μισθοί, τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων. Να σταματήσει κάθε σχέδιο σε βάρος της συναδέλφου από την Καστέλλα Ψαχνών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ