Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δεν θα περάσει το «ξεσπίτωμα» του ΚΥ Πύλης Αξιού

Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την υλοποίηση του σχεδιασμού της κυβέρνησης για παραχώρηση του κτιρίου όπου στεγάζεται το ΚΥ Πύλης Αξιού στο υπουργείο Δικαιοσύνης, για την επέκταση των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, διαμηνύουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της πόλης με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εργασίας και τα όσα δήλωσε.

Οπως σημειώνουν οι συνταξιούχοι, οι σχεδιασμοί για μεταφορά του ΚΥ Πύλης Αξιού, του μεγαλύτερου της περιοχής, ή της διασποράς του σε άλλες υγειονομικές μονάδες, ισοδυναμεί με την κατάργησή του. Και παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του ΚΥ, εργατικών σωματείων και φορέων, φαίνεται πως η κυβέρνηση επιμένει, με πρόσχημα μάλιστα ότι έτσι θα δοθεί «λύση» στο υπαρκτό πρόβλημα έλλειψης χώρων για τη στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών.

Ο υπουργός Αδ. Γεωργιάδης στις αρχές του μήνα επισκέφτηκε το κτίριο όπου στεγάζονται το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού, το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και Υπηρεσίες της Β' Διεύθυνσης του ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «ήρθαμε για να διερευνήσουμε τα αιτήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς τη συμβολή μας ως ΕΦΚΑ στην προσπάθεια ολοκλήρωσης του ΣΔΙΤ για την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου» και ότι «θα χρειαστεί για ένα διάστημα η μεταφορά προσωπικού σε γειτονικά κτίρια, για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο αυτό».

Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις αναδεικνύουν ότι «οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης συνδέονται με την παραπέρα συρρίκνωση και υποβάθμιση των δομών Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την παραχώρηση ενός ακόμα σημαντικού τμήματος των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας στους ιδιώτες».

Δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να προχωρήσουν αυτοί οι σχεδιασμοί και καλούν τον νέο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης να πάρει θέση πάνω στο ζήτημα.

Μεταξύ άλλων θυμίζουν ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης, τον Σεπτέμβρη του 2019, και της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, προσέκρουσε στους αγώνες των γιατρών του ΕΣΥ, των σωματείων των νοσηλευτών, καθώς και των σωματείων των εργαζομένων και των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης, αγώνες που την ανάγκασαν να αναζητήσει τη λύση σε παρακείμενο στα δικαστήρια κενό κτίριο.

Το κτίριο που τότε είχε επιλεγεί ως λύση, μετά από τέσσερα περίπου χρόνια, παραμένει στην ίδια κατάσταση και δεν έχει πραγματοποιηθεί σε αυτό καμία εργασία για να στεγαστούν όσοι επείγονταν να αποκτήσουν χώρο στέγασης το 2019.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση δεν έχει παραιτηθεί από τον αρχικό της σχεδιασμό και προσπαθεί να τον υλοποιήσει με "αρχιτέκτονα" αυτήν τη φορά τον νέο υπουργό Εργασίας».

Και δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν μαζί με τους υγειονομικούς, τα εργατικά σωματεία και τους άλλους φορείς της πόλης για να μην επιτρέψουν την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού της κυβέρνησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παναττική συγκέντρωση στις 9 Απρίλη (2024-04-02 00:00:00.0)
Να μη μεταφερθεί και να αναβαθμιστεί το ΚΥ Πύλης Αξιού (2020-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ