Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κάλεσμα αγώνα σε αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, οδοντιάτρους και φαρμακοποιούς

Σύσκεψη αύριο στις 7 στην αίθουσα Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο, σε αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς ιδιωτικού τομέα γιατρούς, οδοντιάτρους και φαρμακοποιούς, και συμμετοχής στη σύσκεψη που θα γίνει αύριο Σάββατο, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού (Γλάδστωνος 3, 7ο όροφος) υπογράφουν οι παρακάτω εκλεγμένοι σε επιστημονικούς φορείς: Χρήστος Παπάζογλου, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Γιάννης Καβαλάρης, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θοδωρής Πιτσόλης, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, Νίκος Μπαρμπατζάς, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Δημοσθένης Φιλιόπουλος, μέλος του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθήνας και Ελευθερία Παπουτσιδάκη, μέλος του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Οπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, «το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έβαλε η κυβέρνηση σε δημόσια διαβούλευση αποτελεί κλιμάκωση της επίθεσης στην πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων στον κλάδο της Υγείας, αλλά και των μισθωτών με κρυμμένη μισθωτή εργασία, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και αμοιβή με "μπλοκάκι", με Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών».

«Το χτύπημα των μικρών αυτοαπασχολούμενων αποτελεί διαχρονική στόχευση», υπογραμμίζουν, προσθέτοντας ότι τα μέτρα εξόντωσης του νομοσχεδίου έρχονται να προστεθούν «στο δυσβάσταχτο για τους αυτοαπασχολούμενους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς CLAWBACK που συμβάλλει στην συγκέντρωση της πίτας στους μεγάλους ομίλους για την τήρηση της πολιτικής περικοπών δημόσιων δαπανών για την υγεία με τους απαράδεκτους αναιμικούς και επικίνδυνους για τους ασθενείς μας κλειστούς προϋπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ.

Προσθέτει νέα βάρη σε νέους συναδέλφους γιατρούς και οδοντιάτρους που παλεύουν να συντηρήσουν το ιατρείο τους δουλεύοντας παράλληλα με μπλοκάκι σε κλινικές, σε πολυιατρεία ή πολυοδοντιατρεία σε ομίλους Υγείας που επεκτείνονται και κυριαρχούν στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Προσθέτει νέα βάρη στο συνοικιακό φαρμακείο με χαμηλότερο εισόδημα, ενώ παράλληλα προστατεύει τις εταιρείες που επενδύουν στον χώρο του λιανικού εμπορείου φαρμάκου».

«Από τα μέτρα δεν θίγονται γενικά όλοι οι επιστήμονες, αλλά αυτοαπασχολούμενοι με χαμηλότερα εισοδήματα. Προστατεύουν και παρέχουν πακτωλό φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων σε ομίλους Υγείας και σε αλυσίδες που επεκτείνονται στην ΠΦΥ, εξαιρούν τους επενδυτές γιατρούς, οδοντιάτρους και φαρμακοποιούς για να κλιμακώσουν την επίθεση στο λαϊκό ιατρείο, φαρμακείο και οδοντιατρείο με χαμηλότερα εισοδήματα και στους μισθωτούς συναδέλφους με μπλοκάκι. Αντίστοιχα, το απαράδεκτο μέτρο του clawback μπορούν να το απορροφήσουν εύκολα αλυσίδες και όμιλοι του κλάδου, ενώ την ίδια ώρα γονατίζει τους αυτοαπασχολούμενους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς, κάτι που συνειδητά επιδιώκουν να αποκρύψουν οι ηγεσίες σε ΠΙΣ, ΙΣΑ και το λεγόμενο συντονιστικό φορέων για την ΠΦΥ. Σέρνουν τους αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους στα επιχειρηματικά σχέδια μεγαλοεπενδυτών του κλάδου», υπογραμμίζεται καλώντας σε συντονισμό του αγώνα με άλλους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, δικηγόρους, μηχανικούς κ.λπ., μέσα από τη Συντονιστική Επιτροπή αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, διεκδικώντας:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο - έκτρωμα για το Φορολογικό.
  • Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση του ΚΕΑΟ, σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
  • Διαγραφή χρεών για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, ιδιαίτερα της περιόδου της πανδημίας.
  • Συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους μισθωτούς επιστήμονες.
  • Κατάργηση του clawback και των κλειστών προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ, δωρεάν κάλυψη του συνόλου των αναγκαίων ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων με επιστημονικά κριτήρια, χωρίς συμμετοχή από τους ασθενείς μας. Οχι στα αντιεπιστημονικά ασφαλιστικά πρωτόκολλα που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν για να φορτώσουν ακόμα περισσότερα βάρη στους ασθενείς μας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα σε μαζικό αγώνα κόντρα στη φορολεηλασία (2023-11-22 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός για την επιβίωσή μας! (2023-11-18 00:00:00.0)
Δυναμική κινητοποίηση για την Κοινωνική Ασφάλιση (2017-03-15 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας (2017-01-20 00:00:00.0)
Νέοι περιορισμοί σε φάρμακα και εξετάσεις (2014-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ