Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διεκδικούν επιχειρησιακή Σύμβαση στον «Σκλαβενίτη»

Σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 20 Νοέμβρη, στη 1.30 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας «Σκλαβενίτης» (λεωφόρου Κηφισού 80) καλεί τους εργαζόμενους στα καταστήματα, στις αποθήκες και τα γραφεία της αλυσίδας ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Ο Σύλλογος στηρίζει την πρωτοβουλία των επιχειρησιακών σωματείων του ομίλου «Σκλαβενίτης» στη Βόρεια Ελλάδα και την Αχαΐα, που την ίδια μέρα έχουν ζητήσει συνάντηση με την εταιρεία για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής Σύμβασης και προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία.

«Οι καθηλωμένοι μισθοί μας εδώ και χρόνια, σε συνδυασμό με την ακρίβεια μας έχουν οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο. Πλέον αδυνατούμε να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες. Σε αυτές τις συνθήκες ο αγώνας για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας είναι μονόδρομος», τονίζει ο Σύλλογος.

Στην κατεύθυνση αυτή, στηρίζει τα αιτήματα των δύο επιχειρησιακών σωματείων που διεκδικούν: Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις απώλειες των τελευταίων ετών. Επαναφορά όλων των τριετιών σε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς συμψηφισμούς, με αναδρομική ισχύ. Μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, με κατοχυρωμένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 5ήμερο - 8ωρο για όλους. Σταθερό πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες. Επαναφορά ειδικοτήτων και πόστων και παροχή σύγχρονων μέσων προστασίας και ασφάλειας. Αμεση μετακίνηση για όποιον επιθυμεί σε κατάστημα/χώρο εργασίας πλησίον της οικίας του. Παροχή διατακτικών 150 ευρώ στις εορτές των Χριστουγέννων, 100 ευρώ το Πάσχα και 100 ευρώ κατά τη θερινή άδεια. Οι διατακτικές να δίνονται στο σύνολο των εργαζομένων ανεξάρτητα με την εργασιακή τους σχέση. Εκπτωση 10% για τους εργαζόμενους, σε όλα τα είδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ