Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΣΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Ξεσηκωμός για την Υγεία σε όλη τη χώρα

Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται τα σωματεία των υγειονομικών, που σε μια σειρά από περιοχές συντονίζουν τη δράση τους με εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς οργανώνοντας κινητοποιήσεις για την Υγεία, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ για τις 29 και 30 Νοέμβρη.

-- Σε παμπειραϊκό συλλαλητήριο για την Υγεία καλούν πάνω από 30 σωματεία και φορείς από τους δήμους του Πειραιά, στις 29 Νοέμβρη. Παράλληλα, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο ΓΝ Νίκαιας ενάντια στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του αξονικού τομογράφου: Την Τρίτη 21 Νοέμβρη θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο νοσοκομείο, την Τετάρτη 22 Νοέμβρη κατεβαίνουν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, ενώ από την Παρασκευή 24 Νοέμβρη, για την ασφάλεια των ασθενών, προχωρούν σε «αναστολή νέων εισαγωγών».

-- Παγκρήτιο συλλαλητήριο οργανώνεται στις 30 Νοέμβρη, στο Ηράκλειο (11 π.μ., πλατεία Ελευθερίας), τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας της ΟΕΝΓΕ.

-- Κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών - Αθηνών 32 & Αμερικής), την Τετάρτη 22 Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ. οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας. Καλεί φορείς, σωματεία και ωφελούμενους γονείς με τα παιδιά τους να συμμετάσχουν, απαιτώντας πλήρη, κρατική χρηματοδότηση σε όλα τα προνοιακά ιδρύματα που να καλύπτει το 100% των αναγκών τους, με άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

-- Στη Δράμα, την οργάνωση κινητοποίησης αποφάσισαν σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς, ενάντια στη διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, το οποίο αντιμετωπίζει κρίσιμα προβλήματα υποστελέχωσης. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ