Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «VODAFONE» - «360 CONNECT»
Ενισχυμένη η «Ταξική Ενότητα» στις αρχαιρεσίες του Σωματείου

Η αύξηση των ψηφισάντων κατά 25% αλλά και η αύξηση, σχεδόν με το ίδιο ποσοστό, των ψήφων που πήρε το ψηφοδέλτιο της «Ταξικής Ενότητας», ήταν δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά των αρχαιρεσιών του Σωματείου Εργαζομένων σε «Vodafone» - «360 Connect» και λοιπές θυγατρικές. Σημαντικές είναι επίσης οι δεκάδες νέες εγγραφές στο Σωματείο.

Συγκεκριμένα, στις αρχαιρεσίες για ΔΣ ψήφισαν 243 εργαζόμενοι και τα έγκυρα ήταν 241 (από 195 ψηφίσαντες και 193 έγκυρα το 2021). Η «Ταξική Ενότητα» έλαβε 230 ψήφους και κατέλαβε 9 έδρες στο ΔΣ (από 193 ψήφους και 9 έδρες). Η «Unity - Ανεξάρτητη Αγωνιστική Πρωτοβουλία», η οποία κατέβασε ψηφοδέλτιο για πρώτη φορά, πήρε 11 ψήφους και καμία έδρα στο ΔΣ.

Για το ΕΚΑ ψήφισαν 235 εργαζόμενοι και τα έγκυρα ήταν 231 (από 182 ψηφίσαντες και 179 έγκυρα). Η «Ταξική Ενότητα» έλαβε 219 ψήφους και εξέλεξε 3 αντιπροσώπους (από 179 ψήφους και 2). Η «Unity - Ανεξάρτητη Αγωνιστική Πρωτοβουλία» έλαβε 12 ψήφους και δεν εξέλεξε κανέναν αντιπρόσωπο.

Για την ΟΜΕ - ΟΤΕ ψήφισαν 235 εργαζόμενοι και τα έγκυρα ήταν 233 (από 182 ψηφίσαντες και 181 έγκυρα). Η «Ταξική Ενότητα» έλαβε 222 ψήφους και εξέλεξε 3 αντιπροσώπους (από 181 ψήφους και 2). Η «Unity - Ανεξάρτητη Αγωνιστική Πρωτοβουλία» έλαβε 11 ψήφους και δεν εξέλεξε κανέναν αντιπρόσωπο.

«Η ενίσχυση και η στήριξη του ψηφοδελτίου μάς γεμίζουν αισιοδοξία αλλά και μεγάλη ευθύνη», σημειώνει η «Ταξική Ενότητα» και προσθέτει: «Οι εννέα εκλεγμένοι στο ΔΣ του Σωματείου δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε το Σωματείο να είναι πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων της "Vodafone" για το σύνολο της ζωής τους». Παράλληλα προβάλλει το πλαίσιο αιτημάτων: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλη τη «Vodafone» και τις θυγατρικές. Μέτρα υγείας και ασφάλειας, γιατροί Εργασίας σε μόνιμη βάση και νοσηλευτικό προσωπικό. Για τους τηλεργαζόμενους, το κόστος να αναλάβει η εργοδοσία. Οχι στην αξιολόγηση, όχι στο δουλεμπόριο των ενοικιαζόμενων. Προσλήψεις τώρα, αορίστου χρόνου, απευθείας από τη μητρική, με αναγνώριση προϋπηρεσίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφίσει ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και τσακίζουν τους εργαζόμενους. Προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση να μην είναι εμπόρευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ