Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Ξεπάγιασαν νεογνά, λεχώνες και προσωπικό στο μαιευτήριο «Ελενα Βενιζέλου»

Χωρίς μόνιμο προσωπικό η τεχνική υπηρεσία, με ΣΔΙΤ για τη συντήρηση της θέρμανσης, έσκασε το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης

Χωρίς θέρμανση είναι τις τελευταίες μέρες νεογνά και λεχώνες στο κεντρικό κτίριο Α του νοσοκομείου «Ελενα Βενιζέλου», καθώς «έσκασε» το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης μόλις τέθηκε σε λειτουργία.

Το αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, είναι να έχουν ξεπαγιάσει τόσο οι λεχώνες όσο και το προσωπικό, αλλά και οι ογκολογικοί ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Αναγκαστικά γυναίκες και νεογνά μεταφέρθηκαν στο Β κτίριο, αφού με τη βλάβη στο δίκτυο της θέρμανσης πλημμύρισαν υπόγεια, ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι εντοπίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες. «Η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση με δέσμευση και εγγύηση ότι θα λειτουργεί έχει άραγε κάποια ευθύνη; Η τεχνική υπηρεσία μπορεί πλέον να λειτουργεί χωρίς προσωπικό μόνιμο δικό της; Μπορεί να λειτουργεί με εργολάβους που στο τέλος δεν έχουν καμία ευθύνη;», σημειώνει το Σωματείο, που επανειλημμένα έχει επισημάνει την εγκατάλειψη των παλαιών κτιρίων του νοσοκομείου και τους κινδύνους για ασθενείς και προσωπικό, καθώς και την σχεδόν πλήρη ιδιωτικοποίηση της τεχνικής υπηρεσίας που έχει διαλύσει τις υποδομές του.

«Οι πολιτικές απαξίωσης και υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ οδηγούν σε αυτές τις βάρβαρες και τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας των ασθενών και εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό. Ντροπή.

Κόψτε τους εξοπλισμούς και τη συμμετοχή σας στους πολέμους, δώστε λεφτά για να σωθεί το ΕΣΥ», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Προκειμένου να εκτονωθούν η οργή και η αγανάκτηση, ο υπουργός Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδης στη γνωστή πεπατημένη του υπουργείου ανακοίνωσε χτες την παύση της διοικήτριας του νοσοκομείου από τα καθήκοντά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ