Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Μαζική κινητοποίηση ενάντια στα λουκέτα των ψυχιατρικών νοσοκομείων

Σε συμβολική κατάληψη του διοικητηρίου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δαφνί» και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου προχώρησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το ΨΝΑ, όπως και το «στεγνό» θεραπευτικό πρόγραμμα «18 Ανω».

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πύλη του νοσοκομείου, ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Σταύρος Καλαρίτης στηλίτευσε το νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρείται το κλείσιμο των δύο από τα τρία ψυχιατρικά νοσοκομεία που έχουν απομείνει («Δαφνί» και Θεσσαλονίκης), διαμηνύοντας ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης θα μείνει στα χαρτιά, όπως έγινε και το 2013.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων μετέφερε ο Παναγιώτης Κατηφές, υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ Κατά των Ναρκωτικών, εκφράζοντας την αντίθεση του Κόμματος στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση και στη δημιουργία ενός υδροκέφαλου οργανισμού (ΕΟΠΑΕ) που διαλύει τις δομές πρόληψης, απεξάρτησης και επανένταξης. Οπως είπε, «μόνο εσείς έχετε τη δύναμη να τους σταματήσετε. Οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους έχουν τη δύναμη να αφήσουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στα χαρτιά».

Στο πλευρό τους βρέθηκαν επίσης αντιπροσωπείες του Συνδικάτου Οικοδόμων και των Συλλόγων Γυναικών των όμορων δήμων. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό τμήματος της λεωφόρου Καβάλας, ενημερώνοντας τους διερχόμενους οδηγούς για το νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ