Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μήνυμα διεκδίκησης για δημόσια δωρεάν Υγεία από το μαζικό συλλαλητήριο

Eurokinissi

Από το πρωί, χτες, οι υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη δίνουν με επιτυχία τη μάχη για τη 48ωρη απεργία, με την πρώτη μέρα να κορυφώνεται με το μαχητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε με τη μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού και ολοκληρώθηκε έξω από το Εργατικό Κέντρο, όπου στη συνέχεια έγινε εκδήλωση συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, ο Χρήστος Καραχρήστος, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), χαιρέτισε τα πάνω από 40 σωματεία και φορείς που συμμετείχαν με αποφάσεις τους και όλους τους εργαζόμενους, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους για την Υγεία του λαού. «Αυτή η συμμετοχή μάς γεμίζει ελπίδα. Είναι αναγκαία η ενίσχυση της συμπόρευσης των εργαζομένων στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των άμεσων λύσεων που είναι αναγκαίες εδώ και τώρα. Αλλά και γενικότερα στην κατεύθυνση της πάλης μας ώστε ο λαός να μπορεί να καρπώνεται τα οφέλη της τεράστιας ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, χωρίς να μπαίνει στη μέση το εμπόδιο του κέρδους των λίγων. Αυτό κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη και με αυτό το συλλαλητήριο», σημείωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δραματική κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας γενικά και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, αναδεικνύοντας ότι την ίδια ώρα που αυτό καταρρέει πολλοί ασθενείς εξαναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να απευθυνθούν σε μια από τις ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες θησαυρίζουν.

Η σημαία της Παλαιστίνης «ντύνει» το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Η σημαία της Παλαιστίνης «ντύνει» το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, ενώ στο Εργατικό Κέντρο όπου κατέληξαν οι διαδηλωτές αναρτήθηκε πανό που ανέγραφε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Μάλιστα, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους στη Γάζα οι νοσοκομειακοί γιατροί φόρεσαν «ματωμένες» ιατρικές μπλούζες.

Εντός του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλητή τον Ακελ Τακάζ, πρόεδρο της Παλαιστινιακής Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης.

Νωρίτερα, το πρωί, πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις των νοσοκομειακών γιατρών στην πύλη του Ιπποκράτειου και του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων μετέφεραν ο βουλευτής του Κόμματος Λεωνίδας Στολτίδης και ο Γιώργος Χαβατζάς, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη Νάουσα

Δυναμικό «παρών» έξω από το Νοσοκομείο Νάουσας έδωσαν χτες το πρωί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωσης Ιατρών Νομού Ημαθίας. Απαίτησαν να μην προχωρήσει το σχέδιο λειτουργίας του νοσοκομείου της πόλης, όπως και όπως και των νοσοκομείων όλης της χώρας όλης της χώρας, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας και ΟΑΕΕ, το Σωματείο Εργαζομένων στη Νηματουργία «Βαρβαρέσος» και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ