Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαδήλωσαν στα Χανιά από όλη την Κρήτη

Μεγάλη παγκρήτια συγκέντρωση συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα Χανιά, με εκατοντάδες απόμαχους της δουλειάς να ανταποκρίνονται στο κοινό κάλεσμα όλων των συνταξιουχικών ενώσεων του νησιού. Αποτέλεσε τη συνέχεια των κινητοποιήσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις, όπως και της μεγαλειώδους πανελλαδικής κινητοποίησης πριν μερικές μέρες στην Αθήνα.

Αρχικά οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στο κέντρο της πόλης και έπειτα προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης χαιρέτισαν εκπρόσωποι όλων των συνταξουχικών οργανώσεων της Κρήτης, εργατικών σωματείων και άλλων φορέων οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα των συνταξιούχων.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, και ο Χρήστος Κολοβός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Για τις πετσοκομμένες συντάξεις και τον αγώνα που δίνουν οι συνταξιούχοι, καθώς επίσης για τις διεκδικήσεις τους για ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά των Δώρων, μίλησαν ο Χαράλαμπος Σφακιανάκης, πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ρεθύμνου, και ο Γιώργος Λενακάκης, πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ηρακλείου.

Στο πλευρό των συνταξιούχων βρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλέκος Μαρινάκης και Νίκος Μανουσάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ