Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΓΝΗ
Ξανά σε αναστολή λειτουργίας η Παιδοψυχιατρική κλινική

Σε οριακό σημείο βρίσκεται για ακόμα μια φορά η λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ με ευθύνη του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης, με θύματα ξανά τους γιατρούς και τους γονείς παιδιών που χρειάζονται ψυχιατρική θεραπεία στο νησί κάθε 2 με 3 μήνες. Πρόκειται για ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο αδιέξοδο, αφού από τον Σεπτέμβρη του 2022 και για πάνω από έναν χρόνο η κλινική έχει μείνει με 2 μόνο γιατρούς οι οποίοι κάνουν 15 εφημερίες ο καθένας, 6 από τις οποίες δεν τις πληρώνονται ποτέ.

Το υπουργείο Υγείας πριν μερικούς μήνες προσπάθησε να λύσει με μπαλώματα το πρόβλημα της υποστελέχωσης, με μετακίνηση παιδοψυχίατρου από νοσοκομείο της Αθήνας. Κάτι που, όπως ήταν φυσικό, δεν έδωσε λύση στη λειτουργία της κλινικής, απλώς μετέθεσε το πρόβλημα για λίγους μήνες. Επιβεβαιώνεται δηλαδή πλήρως το σωματείο του νοσοκομείου και οι γιατροί που προειδοποιούσαν για τα αποτελέσματα του εμπαιγμού της κυβέρνησης. Ετσι από 1η Δεκεμβρίου πρακτικά η κλινική έχει αναστείλει ξανά τη λειτουργία της και λειτουργεί σαν εξωτερικό ιατρείο, χωρίς να μπορεί πλέον να εφημερεύσει και να νοσηλεύσει παιδιά.

Την κοροϊδία του υπουργείου αναδεικνύει ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, σημειώνοντας ότι πλέον «κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε την κατάσταση». Και σχολιάζοντας την υποστελέχωση, υπογραμμίζει ότι με αυτή την κατάσταση «καμία προοπτική δεν φαίνεται να υπάρχει για τη συνέχιση της λειτουργίας της κλινικής, αφού το προσωπικό έχει υπερβεί τα όριά του.

Να λογοδοτήσουν άμεσα υπουργείο, ΥΠΕ και διοίκηση ΠΑΓΝΗ: Τι θα συμβεί τις μέρες που δεν εφημερεύει παιδοψυχίατρος στον νομό και κάποιο παιδί χρειαστεί εκτίμηση; Τι θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιο παιδί χρειαστεί νοσηλεία σε Παιδοψυχιατρική κλινική;».

Τέλος, απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του νησιού να υπερασπιστούν τη λειτουργία της μοναδικής δημόσιας Παιδοψυχιατρικής κλινικής, να παλέψουν για το δικαίωμα πρόσβασης των παιδιών σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας!

Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο του ΠΑΓΝΗ διεκδικεί την άμεση και πλήρη στελέχωση της κλινικής με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, την προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με κατάλληλα κίνητρα, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ