Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ» ΣΤΗΝ ΕΣΕΕ
Κατώτερη των περιστάσεων για ακόμη μια φορά η συνδικαλιστική ηγεσία

«Η πλειοψηφία της ΕΣΕΕ απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων. Αρνήθηκε πεισματικά να πάρει οποιαδήποτε αγωνιστική απόφαση για το φορολογικό έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ. Αρνήθηκε να ακούσει τις δεκάδες αποφάσεις εμπορικών συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων που ήδη καλούσαν σε μαζική συμμετοχή με κλείσιμο των καταστημάτων στις 22/11 και στις 5/12. Καταψήφισε την πρόταση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων" για κλείσιμο και συγκέντρωση στο ΔΣ την 1/12 όπως έκανε και στο ΔΣ στις 17/11»: Τα παραπάνω καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων» στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπόρων και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), αναδεικνύοντας τις ευθύνες της συνδικαλιστικής ηγεσίας του κλάδου και καλώντας Ομοσπονδίες και Συλλόγους να ενώσουν τις φωνές τους με τα δεκάδες σωματεία που είναι στους δρόμους ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Οπως σημειώνει η «Αγωνιστική Συνεργασία», «η σημερινή πλειοψηφία του ΔΣ, "δεμένη" με χέρια και με πόδια στο άρμα του κυβερνητικού συνδικαλισμού, έδειξε ακόμα πιο καθαρά, για ακόμη μια φορά με τη στάση της για ποιους πασχίζει, για ποιανού τα συμφέροντα κόπτεται».

Τονίζει την άρνηση της πλειοψηφίας της διοίκησης να συγκρουστεί «με τις πολιτικές των κυβερνήσεων - ΕΕ, αλλά και με τα μεγάλα συμφέροντα που αποκομίζουν τεράστια κέρδη στις πλάτες μας στον χώρο του εμπορίου αφού κατά την άποψή τους η ΕΣΕΕ τους εκπροσωπεί "όλους", μικρούς και μεγάλους. Παίζουν το βρώμικο παιχνίδι της κυβέρνησης, των δήθεν εξαιρέσεων που στόχο έχουν να διασπάσουν τον κοινό αγώνα των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών επαγγελματιών και των επιστημόνων και να παραιτηθεί το κίνημα από το βασικό αίτημα της συνολικής απόσυρσης του νομοσχεδίου. Ο περιβόητος "κοινωνικός διάλογος", που τόσο επικαλείται η πλειοψηφία της διοίκησης, με τα ακίνδυνα υπομνήματα και ερωτήματα, μας έχει οδηγήσει στον γκρεμό. Δεν υπάρχει κοινά αποδεκτή λύση για τις μεγαλοεπιχειρήσεις και για τους αυτοαπασχολούμενους. Είναι ανταγωνιστές στην αγορά όπου κουμάντο κάνουν το κεφάλαιο, οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι και εδώ ο αυτοαπασχολούμενος - μικρός έμπορος είναι ο αδύναμος.

Στην πράξη η πλειοψηφία της ΕΣΕΕ έχει μετατραπεί σε θεματοφύλακα του κράτους και των κυβερνήσεών του, που η μία μετά την άλλη υπηρετούν την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και την ανταγωνιστικότητά τους. Οι κυβερνήσεις υπολογίζουν μόνο την οργανωμένη πάλη, μετρούν και ξαναμετρούν πόσοι βρίσκονται στις κινητοποιήσεις. Η συλλογική δράση πρέπει να δυναμώσει. Αν η κυβέρνηση δεν βρει απέναντι το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν θα σταματήσει εδώ, θα πάρει και χειρότερα μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ