Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Νέες συλλήψεις σε διαμαρτυρίες κατά της σφαγής

Τουλάχιστον δύο άτομα συνέλαβε η ισραηλινή αστυνομία στη Χάιφα, την Παρασκευή, στη διάρκεια νέας διαμαρτυρίας που οργανώθηκε για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, η επέμβαση της αστυνομίας έγινε όταν οι διαδηλωτές ύψωσαν πλακάτ, με τον αστυνομικό διοικητή να μιλά για παράνομη δράση που προκαλεί «φόβο για τη δημόσια ειρήνη» και να προσθέτει ότι «μια έξαρση θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάσταση αταξίας». Εκτός από τις συλλήψεις, οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε κατάσχεση πλακάτ.

Στο μεταξύ, η Ανώτατη Επιτροπή Παρακολούθησης των ζητημάτων που αφορούν τους Αραβες στο Ισραήλ απέσυρε προσφυγή που είχε καταθέσει κατά της πολιτικής της αστυνομίας να απαγορεύει τις διαμαρτυρίες, οι οποίες συνεχίζουν να οργανώνονται για το μακελειό. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μοχάμεντ Μπαράκε, «υπήρχε η αίσθηση ότι το δικαστήριο θα ανταποκρινόταν στην απαίτηση της αστυνομίας να θέσει όρους στη συγκέντρωση, η οποία δεν θα έπρεπε να χρειάζεται έγκριση εξαρχής, και αυτό θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο».

Θυμίζουμε ότι πριν από κάποιες μέρες, η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει και τη διεξαγωγή συνεδρίου του αριστερού πολιτικού μετώπου «Hadash», στο οποίο πρωτοστατεί το ΚΚ Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ