Τετάρτη 24 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΤΟΕ
Ούτε να ακούνε για κινητοποιήσεις

Οπως «ο διάβολος το λιβάνι» έτσι και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΤΟΕ αποφεύγει τη συζήτηση για το Ασφαλιστικό, αγνοώντας επιδεικτικά την ξεκάθαρα εκφρασμένη διάθεση των τραπεζοϋπαλλήλων για συνέχιση του αγώνα και απόρριψη των αντιασφαλιστικών προτάσεων της κυβέρνησης.

Η διάθεση αυτή δηλώθηκε με τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής των τραπεζοϋπαλλήλων στις απεργίες στις 18 και 19 Απρίλη. Στην πρώτη συμμετείχαν χωρίς απόφαση της Ομοσπονδίας, απαιτώντας νέα ασφαλιστικά δικαιώματα και δίνοντας το σύνθημα για μια μαζική συμμετοχή και στη δεύτερη, την οποία είχε κηρύξει η ΟΤΟΕ μόνο για την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας. Ετσι, στην πράξη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μετέβαλαν την απεργία τους σε 48ωρη και για τα δυο ζητήματα.

Χτες, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, η ΠΑΣΚΕ συνεπικουρούμενη από τον Σ. Χαρίτο και τον Δ. Φωτόπουλο αρνήθηκαν κάθε συζήτηση για την επικείμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ. Για την κλαδική σύμβαση δεν πάρθηκε καμία απόφαση συνέχισης των κινητοποιήσεων, καθώς την Παρασκευή αναμένεται τελικά συνάντηση με τους εκπροσώπους των τραπεζών. Ωστόσο και γι' αυτό το θέμα, η ίδια πλειοψηφία αρνήθηκε συζήτηση για τη σύμβαση σε συνδυασμό με το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ