Τετάρτη 24 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ
Θανατηφόρα η ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου

Ανακοίνωση της ΝΕ Κορίνθου του ΚΚΕ, με αφορμή το θάνατο του εργάτη Β. Μποζινάκη

Το καθεστώς ασυδοσίας που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική για το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγεί στην εντατικοποίηση της δουλιάς και την έλλειψη μέτρων ασφάλειας, καταδεικνύει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ ως την κύρια αιτία «αύξησης των ατυχημάτων στα εργοτάξια της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ και του κινδύνου ατυχήματος μεγάλης έκτασης, όπως έχουν καταγραφεί εδώ και καιρό στα έγγραφα της εταιρίας ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ και στις ανακοινώσεις του Σωματείου των εργαζομένων».

Επίσης, στην ανακοίνωση της ΝΕ - που εξέδωσε με αφορμή το θάνατο του 48χρονου εργαζόμενου Β. Μποζινάκη το προηγούμενο Σάββατο στις εγκαταστάσεις της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ - επισημαίνονται και οι σοβαρές ευθύνες που έχουν ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός «τόσο στο επίπεδο του σωματείου της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, όσο και στο επίπεδο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου». Οι ευθύνες τους προκύπτουν, σημειώνεται από το ότι υιοθετούν την καπιταλιστική προπαγάνδα για τη δήθεν συνταύτιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης με την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και των κερδών των επιχειρήσεων. Ενώ δεν οργανώνουν την πάλη υπέρ των εργαζομένων.

Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα σχετικά με την πλήρη αντίθεση συμφερόντων μεταξύ κεφαλαίου και εργατικής τάξης. Ακόμα καλεί τους εργαζόμενους στη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, την εργατική τάξη του νομού «να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη τους στους απολογητές του κεφαλαίου. Να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ» και να συνειδητοποιήσουν ότι οριστική και ουσιαστική λύση στα μεγάλα προβλήματα της εργατικής τάξης «θα υπάρξει μόνο με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ