Τετάρτη 24 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ
Δυο απεργίες και στάσεις εργασίας

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις - αλλά χωρίς τη διάθεση για συμπόρευση με τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους για τη διεκδίκηση ενός δημόσιου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας - αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), μετά την απροκάλυπτη κοροϊδία της κυβέρνησης, τόσο στα ασφαλιστικά, όσο και οικονομικά αιτήματά τους.

«Ο κλάδος βρίσκεται, αναγκαστικά, σε διαδοχικές κινητοποιήσεις έναν περίπου χρόνο τώρα, χωρίς επίλυση κανενός αιτήματος», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΕΕ της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ. Ούτε και το επίδομα των 60.000 δραχμών που πήραν όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ - παρά τις συνεχείς υποσχέσεις - δε θεσμοθετήθηκε με τα νομοσχέδια που βρίσκονται στη Βουλή.

Βέβαια, την ευχέρεια στην κυβέρνηση για απροκάλυπτη κοροϊδία την έδωσε και η ίδια η ηγεσία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, που αφ' ενός έχει παγιδευτεί στο λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο» και αφ' ετέρου δεν έχει καν συντονιστεί με τους άλλους εργαζόμενους στο Ιδρυμα. Τόσο οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των γιατρών, όσο και των υπολοίπων εργαζομένων, ενώ διακηρύσσουν στα λόγια την ανάγκη αναβάθμισης του ΙΚΑ, εντούτοις στα λόγια περιορίζονται σε επί μέρους εργασιακά θέματα, τα οποία μπορούν να βρουν λύση μέσα από εκείνη την αναβάθμιση που θα ικανοποιεί και την παροχή υπηρεσιών προς τους δικαιούχους, αλλά και τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ως εξής:

  • Δύο 24ωρες επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές απεργίες στις 29 και 30 Απρίλη 2002.
  • Δίωρες στάσεις εργασίας πανελλαδικά την Παρασκευή 10.5.2002 και 17.5.2002 στο τέλος κάθε ωραρίου ως ακολούθως: 10.30 - 12.30 και 17.00 - 19.00.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ