Τετάρτη 24 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιλαϊκή η δημόσια διοίκηση

Τα προβλήματα του δημόσιου τομέα «έχουν να κάνουν με το αντιλαϊκό πλαίσιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η ανεξάρτητη αρχή είναι σαν φύλλο συκής ώστε να υλοποιούνται ορισμένες αποφάσεις» τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής για την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορά το δημόσιο τομέα. Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση λαμβάνει «μέτρα που έχουν οδηγήσει τη δημόσια διοίκηση στην απαξίωσή της».

Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Γκατζής αναρωτήθηκε, «είναι ευθύνη της ανεξάρτητης αρχής ή των υπαλλήλων αν εφαρμόζονται ή όχι οι δικαστικές αποφάσεις; Βεβαίως δεν είναι. Φταίνε τελικά οι υπάλληλοι αν δεν έχει γίνει η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος, όταν η κυβέρνηση το μεταθέτει στο μέλλον;». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα «δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα», σημειώνοντας ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο (Συνθήκη Σέγκεν, «τρομονόμος») τα υπονομεύουν, ρωτώντας «για ποια δικαιώματα του πολίτη μιλάμε, που να μπορεί να παλεύει αυτή η ανεξάρτητη αρχή;».

Από την πλευρά της ΝΔ ασκήθηκε κριτική για ανικανότητα της κυβέρνησης στην οργάνωση των υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης, ενώ ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε για «αποφασιστικές αρμοδιότητες» που πρέπει να δοθούν στον Συνήγορο του Πολίτη. Για έλλειψη «ικανοποίησης του πολίτη από τη λειτουργία των θεσμών» μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ