Τετάρτη 24 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίωξη κατά Μανασή και Κοπελούζου

Για «απιστία» και «ηθική αυτουργία» στο αδίκημα της απιστίας

Ποινική δίωξη για «απιστία» άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Αθαν. Ψαρράκης εναντίον του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Νικ. Μανασή για την εξαγορά του 50% της εταιρίας «MULTICOM» (συμφερόντων Κοπελούζου), από την οποία φέρεται ότι έχει ζημιωθεί ο Οργανισμός εκατοντάδες εκατομμύρια. Η ποινική δίωξη στρέφεται, επίσης, κατά του επιχειρηματία Δημ. Κοπελούζου και του γιου του Χρήστου, οι οποίοι κατηγορούνται για «ηθική αυτουργία» στο αδίκημα της απιστίας.

Σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα, ο οποίος διενήργησε για την υπόθεση αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου τον περασμένο Οκτώβρη, από την εν λόγω επένδυση του ΟΤΕ «οι μόνοι ωφελημένοι ήταν οι μέτοχοι της MULTICOM και ο Ομιλος Κοπελούζου, στους οποίους κατόπιν ενεργειών και προτροπών προφανώς καταβλήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές περισσότερα από την πραγματική αξία της εταιρίας, δεδομένου ότι θα εκμεταλλευόταν και το πελατολόγιο του ΟΤΕ (έξι εκατομμύρια πρόσωπα) προς προώθηση και πώληση των προϊόντων της, φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, παραγομένων από τις άλλες εταιρίες του Ομίλου Κοπελούζου».

Η αγοραπωλησία, όπως σημειώνει ο εισαγγελέας, έγινε τον Αύγουστο του 2001 και η μεγάλη ζημία σε βάρος του ΟΤΕ προήλθε, καθώς το μετοχικό κεφάλαιο της «MULTICOM» ήταν μόλις 190 εκατ. δρχ., το προσωπικό της 11 άτομα, τα κέρδη της 3.257.000 δρχ. και τα έξοδά της 129.500.000 δρχ. στους 12 μήνες δραστηριοποίησής της στην παροχή υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτύου. Επιπλέον, δεν είχε καταγράψει κάποια σημαντική δραστηριότητα ούτε είχε προοπτικές ανάπτυξης, που να δικαιολογούν την αγορά του 50% έναντι 725 εκατ. δρχ. (συνολικά εκτιμήθηκε στο 1,45 δισ. δρχ.).

Από την πλευρά του Νικ. Μανασή και της τότε διοίκησης του ΟΤΕ, υποστηρίζεται ότι η αγοραπωλησία δεν ήταν ζημιογόνα, αφού η εταιρία «Arthur Andersen» είχε αποτιμήσει την αξία της «MULTICOM» από 1,24 - 1,53 δισ. δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ