Τετάρτη 24 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπεξαίρεση μεγάλου ποσού στο Δήμο Ορεστιάδας

Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση υπεξαίρεσης των 400 εκατ. δραχμών από τα ταμεία του Δήμου Ορεστιάδας στον Εβρο και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες σ' όλους όσοι ευθύνονται σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκονται, ζητά με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ορεστιάδας του ΚΚΕ. Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά κυρίως να τιμωρήσουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τις παρατάξεις που επιτρέπουν να λειτουργεί η οικονομική υπηρεσία του Δήμου με αναχρονιστικό και αδιαφανή τρόπο και με ανευθυνότητα και επιπολαιότητα διαχειρίζονται τα οικονομικά του Δήμου.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη βδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι δημοτικός υπάλληλος υπεξαίρεσε 400 εκατ. δραχμές από τα ταμεία του Δήμου. Γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα στην πληρωμή των εργαζομένων και στην οικονομική επιχορήγηση παιδικών σταθμών και σχολείων. Γι' αυτό η ΚΟ Ορεστιάδας του ΚΚΕ, ζητά (από τη Νομαρχία, την Περιφέρεια και τα υπουργεία Μακεδονίας - Θράκης), να δοθεί άμεσα έκτακτη ενίσχυση στο Δήμο Ορεστιάδας ώστε να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα προβλήματα που προέκυψαν.

Με ανακοίνωσή της η ΚΟ Ορεστιάδας του ΚΚΕ σημειώνει πως υπάρχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες στην ηγεσία της Δημοτικής Αρχής: «Γιατί είναι αυτή που παραβίασε και τους πλέον στοιχειώδεις κανόνες οικονομικής διαχείρισης. Μετέτρεψε τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου σε μια υπόθεση μεταξύ δημάρχου και ταμία, καταργώντας στην ουσία την οικονομική υπηρεσία και τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο. Αυτή η "μπακαλίστικη" και αδιαφανής λειτουργία είναι που εκτρέφει τα φαινόμενα της διαφθοράς, της συναλλαγής και της διαπλοκής», αναφέρει. Επίσης, καταλογίζει «τουλάχιστον ανευθυνότητα και επιπολαιότητα» στη Δημοτική Αρχή, γιατί το πρόβλημα υπήρχε επί τέσσερα χρόνια χωρίς να το αντιληφθεί, αλλά και για το γεγονός ότι χωρίς κανέναν έλεγχο υπέγραφε ισολογισμούς στους οποίους υπήρχε «μαύρη τρύπα».

«Εξηγήσεις όμως καλούνται να δώσουν και οι υπερκείμενες από το Δήμο ελεγκτικές αρχές για την ποιότητα του ελέγχου τους», καταλήγει η ΚΟ Ορεστιάδας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ