Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρουσιάστηκε νέο κόμμα από τον Π. Κόκκαλη

Νέο πολιτικό κόμμα με την ονομασία «Κόσμος» παρουσίασε χτες ο Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ενταγμένος στους Πράσινους. Μαζί του η Μαρία Βασιλάκου και ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, που όπως ανέφεραν αποτελούν την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, μέχρι το συνέδριο, που θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές. Το νέο αυτό κόμμα θα κατέβει στις εκλογές, όπως και στις βουλευτικές και τις τοπικές.

Ο Π. Κόκκαλης ανέφερε ότι «πρέπει να φτιάξουμε έναν πράσινο πόλο, που θα στηρίζεται στα επιστημονικά δεδομένα και στο κράτος δικαίου, στην πράσινη μετάβαση, στη σύμπλευση της αριστεράς, των πρασίνων και των σοσιαλδημοκρατών. Ξεκινάμε μια πορεία προς τις ευρωεκλογές, ώστε να έχουμε στη χώρα μας έναν φορέα - μέλος της μεγάλης πράσινης ευρωπαϊκής οικογένειας, που λείπει από την Ελλάδα».

Την ώρα δηλαδή που τα λαϊκά νοικοκυριά ακούνε «πράσινη μετάβαση» και κρύβουν τις τσέπες τους, μη χάσουν και όσα τους απέμειναν, από τις ρήτρες αναπροσαρμογής στο ρεύμα και την ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής, οι του «Κόσμου» πρεσβεύουν αυτήν ακριβώς την καταστροφική για τον λαό πολιτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που ένα από τα βασικά αιτήματα των φτωχών αγροτών που αγωνίζονται στα μπλόκα είναι η αναθεώρηση της ΚΑΠ της ΕΕ, ο Π. Κόκκαλης δήλωσε ότι τα προβλήματα των αγροτών δεν είναι προβλήματα της ΚΑΠ... Κι αυτό όταν μέσω της ΚΑΠ μειώνεται η καλλιεργήσιμη αγροτική γη, μειώνεται το αγροτικό εισόδημα, ευνοούνται οι μεγάλοι ιδιοκτήτες αγροτικής γης.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά από τους ομιλητές σε «προστασία από την κλιματική κρίση», «ενεργειακή δημοκρατία», «κοινωνική συνοχή» κ.λπ. Επιπλέον, τέθηκε ως στόχος η εκλογή ενός «πράσινου» ευρωβουλευτή, ενώ ήδη γίνονται επαφές με διάφορους πολιτικούς φορείς και πρόσωπα ενόψει των εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ