Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με ανορθολογικές θεωρίες

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο για την «Ισότητα στον πολιτικό γάμο» διαστρεβλώνει εξαρχής και συνειδητά το πραγματικό του περιεχόμενο, που δεν είναι ούτε τα κοινωνικά δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών ούτε η ρύθμιση των σχέσεων συμβίωσής τους, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οπως εξήγησε, η ουσία του νομοσχεδίου αφορά τη θεσμική κατοχύρωση του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια ως προϋπόθεσης για την αναγνώριση του δικαιώματος στην υιοθεσία, δηλαδή τη νομική κατοχύρωση της τεκνοθεσίας σε πρώτη φάση από το εξωτερικό και σε δεύτερο χρόνο στη χώρα μας, μετά την πρώτη δικαστική απόφαση που θα διαπιστώνει «αρνητικές διακρίσεις». Στο πλαίσιο αυτό, το νομοσχέδιο νομιμοποιεί την εμπορική παρένθετη μητρότητα, που συνιστά την πιο ακραία και απάνθρωπη εκμετάλλευση των γυναικών και στρώνει τον δρόμο για «χρυσές» μπίζνες επιχειρηματικών ομίλων.

Επεσήμανε ακόμα ότι το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με τις ανορθολογικές θεωρίες της σχολής της «κοινωνικής κατασκευής», με απόψεις που υποστηρίζουν μια «θολή», αταξική ταυτότητα του ατόμου, ότι το φύλο είναι κάτι «απροσδιόριστο - ρευστό», ότι «τα φύλα δεν γεννιούνται αλλά γίνονται» και έτσι επιχειρούν να τσουβαλιάσουν ανθρώπους με διαφορετικά ταξικά συμφέροντα και πολιτικές τοποθετήσεις.

Οπως είπε, πρόκειται για θεωρίες που «κατασκευάζουν» «κοινωνικούς κόσμους», εμφανίζοντας το φύλο, τη γονική σχέση, την οικογένεια, ως αποσπασμένα από το υλικό υπόβαθρο. Απορρίπτουν τη διάκριση του φύλου, π.χ. στα σχολεία σε Σουηδία, ΗΠΑ και Καναδά, που αποφεύγουν κάθε αναφορά σε θηλυκό και αρσενικό, ώστε να μη διακρίνονται τα παιδιά με βάση το φύλο τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος τόνισε ότι βρίσκονται και οι αντιεπιστημονικές θεωρίες που προωθούνται από την ΕΕ, όπως η πρόσφατη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου η οποία διαγράφει κάθε αναφορά σε μητρότητα - πατρότητα και τις αντικαθιστά με τα «Γονέας 1, Γονέας 2, Γονέας 3» κ.ο.κ.

Στην πράξη, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, με το νομοσχέδιο υπονομεύεται το δικαίωμα του παιδιού να έχει δεσμούς με τον πατέρα και την μητέρα μέσω της αλληλοσυμπληρούμενης σχέσης πατρότητας - μητρότητας. Αποκόπτει τον κοινωνικό χαρακτήρα και το περιεχόμενο της πατρότητας - μητρότητας από τη βιολογική συμπληρωματικότητα των δύο φύλων, στην αλληλεπίδραση του παιδιού με το περιβάλλον του, στη δραστηριότητά του, στη διαμόρφωση της συναισθηματικής και νοητικής λειτουργίας του.

Και ξεκαθάρισε ότι κριτήριο για το ΚΚΕ πριν απ' όλα και πάνω απ' όλα είναι η προστασία του παιδιού, γι' αυτό και από θέση αρχής συνεχίζει να αγωνίζεται για την αναγκαία κρατική - κοινωνική προστασία των παιδιών, να διεκδικεί μέτρα που να βελτιώνουν τη σχέση του παιδιού με τον/την σύντροφο του φυσικού ή θετού γονέα.

Τέλος, επεσήμανε ότι το ΚΚΕ επιμένει πως η απελευθέρωση του ανθρώπου από κάθε κοινωνική ανισότητα, διάκριση ή κάθε μορφή βίας προϋποθέτει την εξασφάλιση των σύγχρονων κοινωνικών δικαιωμάτων, σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα δεσμά της ταξικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, και αυτή η κοινωνία είναι η σοσιαλιστική - κομμουνιστική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ