Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΤΡΑΣ - ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Καλούν σε ετοιμότητα τους εργαζόμενους

Την ακόμα βαθύτερη πολεμική εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και της ΕΕ, με την απόφαση της κυβέρνησης για την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα, καταγγέλλει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, απαιτώντας καμιά εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς, καμιά φρεγάτα ή στρατιωτικός εκτός συνόρων.

Επισημαίνοντας πως μοναδικός στόχος αυτών των σχεδιασμών είναι «η διαφύλαξη των συμφερόντων των εφοπλιστών αλλά και ο έλεγχος της περιοχής όπου μαίνονται οι συγκρούσεις με τους Χούθι της Υεμένης για τη μεταφορά εμπορευμάτων και Ενέργειας», ο συνδικαλιστικός φορέας τονίζει πως «Οι φαντάροι, οι Ελληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί είναι του λαού παιδιά και δεν έχουν καμιά δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας. Ο λαός μας δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από τους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ. Λέμε ΟΧΙ στην αποστολή φρεγάτας για την υπεράσπιση των κερδών των εφοπλιστών μετατρέποντας ταυτόχρονα τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων».

Καλεί, ταυτόχρονα, τα σωματεία - μέλη του, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους συνταξιούχους και όλο τον λαό της πόλης να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα. «Απαιτούμε να μη λύσει κάβους καμία ελληνική φρεγάτα! Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ!», καταλήγει.

Αντίστοιχες ανακοινώσεις - καλώντας τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα εξέδωσαν και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ