Παρασκευή 29 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Ο λαός μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική

Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη, είναι διαρκής για όλα τα προβλήματα που συσσωρεύονται στις πλάτες του λαού. Αυτήν τη μομφή την εκφράζουμε στη Βουλή με την καταψήφιση των αντιλαϊκών νομοσχεδίων, αλλά κυρίως στον καθημερινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

Αυτή η μομφή, υπογράμμισε ο Χρ. Κατσώτης, αφορά και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν το σημερινό σάπιο σύστημα και το κράτος τους, τις Οδηγίες της ΕΕ. Μομφή, συνέχισε, στον ΣΥΡΙΖΑ για τα «έργα και τις ημέρες» του, το 3ο μνημόνιο, τον νόμο Αχτσιόγλου - Βρούτση για τον κατώτατο μισθό, τα επιπλέον εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας με θέσπιση του 50% συν 1 για νόμιμη απόφαση, τον νόμο Κατρούγκαλου που έκοψε συντάξεις και ασφαλιστικές παροχές, την εισαγωγή της Ενέργειας στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, του εμπορίου ρύπων, το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων που οδήγησε στην έκρηξη των τιμολογίων του ρεύματος, την παράδοση των «κόκκινων δανείων» στα funds και την ποινικοποίηση του αγώνα και της αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Μομφή στο ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, που όλα αυτά τα χρόνια στήριξε την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μάλιστα σε κρίσιμα ζητήματα, όπως στην αναθεώρηση του άρθρου 16, παρά την αρνητική ψήφο στο νομοσχέδιο. Εχει ψηφίσει πάνω από το 70% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ και έχει συνδιαμορφώσει το πλαίσιο της «απελευθέρωσης» των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών.

Η απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, που συνεχίζει να συμμετέχει μαζικά στους αγώνες, είναι καμία συγκάλυψη, να πληρώσουν οι ένοχοι, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι αυτό κυριάρχησε και στην απεργία στις 28 Φλεβάρη του 2024 σε όλη τη χώρα. Η συμμετοχή ήταν συγκλονιστική, με αιτήματα όπως η μη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία, αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα κατά της ακρίβειας.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός, ανέφερε ο Χρ. Κατσώτης, είναι η απεργία στις 17 Απρίλη. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες που καταστρέφονται, οι φοιτητές, συνολικά οι νέοι και οι νέες, αλλά και όσοι οργίζονται και δεν έχουν ξεπεράσει τον φόβο, πρέπει να συμμετάσχουν μαζικά.

Τέλος, σημείωσε πως μόνο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να εκφραστούν η δυσαρέσκεια και η αντίθεση στην Ευρωπαϊκή Ενωση των λόμπι, στην πολιτική που σαρώνει δικαιώματα, που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μας. Ο λαός μπορεί να γίνει το ισχυρό αντίπαλο δέος στη βαρβαρότητα, στη σήψη και την αντιλαϊκή πολιτική με ένα ΚΚΕ πιο δυνατό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ