Παρασκευή 29 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
Αποκαλύφθηκαν και τους ... παραίτησε

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν χτες βράδυ ο υπουργός Επικρατείας, Στ. Παπασταύρου, και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γ. Μπρατάκος, μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών ότι το βράδυ της Κυριακής βρέθηκαν με τον μεγαλοεπιχειρηματία και εκδότη Β. Μαρινάκη, προκειμένου υποτίθεται να μεσολαβήσουν για να πέσουν οι τόνοι στην κόντρα του με το Μαξίμου (είχε προηγηθεί το πρωτοσέλιδο του «Βήματος» για μονταζιέρα του Μαξίμου για το έγκλημα στα Τέμπη).

Επισήμως, ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος βασικά τους «παραίτησε», τους «ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους». Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές, προσπαθώντας να τα μπουρδουκλώσουν έλεγαν ότι «η παρουσία τους σε μια συνάθροιση με επιχειρηματία έδωσε ένα λάθος μήνυμα και προφανώς δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν στη θέση τους». Βέβαια, οι πληροφορίες λένε ότι πήγαν στον Μαρινάκη με έγκριση Μητσοτάκη και έχοντάς τον ενήμερο για όσα ειπώθηκαν εκεί.

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις παραιτήσεις Μπρατάκου - Παπασταύρου επισημαίνει:

«Οι παραιτήσεις δύο υπουργών της κυβέρνησης - και μάλιστα από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού - δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την ουσία: Αφενός τις αδιαμφισβήτητες σχέσεις και τα παζάρια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όσο κι αν όλα αυτά βαφτίζονται "κοινωνικές συναναστροφές", αφετέρου το ανέκδοτο των ημερών ότι δήθεν τα "οργανωμένα συμφέροντα" πολεμούν την κυβέρνηση της ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ