Παρασκευή 29 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Η Εξεταστική που πρότεινε το ΚΚΕ έφερε στο φως σημαντικά στοιχεία

«"Ναι" στη μομφή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά μομφή και στη συναινετική αντιπολίτευση», επεσήμανε στην ομιλία της η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Σημείωσε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης ήταν μεγάλες, επίμονες και προκλητικές και συνεχίζονται, αφού προσπαθεί «να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της και να τα φορτώσει αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος. Και, βέβαια, σιγή περί της ευθύνης υπουργών, που όλοι σας ψηφίσατε - εκτός από το ΚΚΕ - στη συνταγματική αναθεώρηση, για να μη δικάζονται οι υπουργοί όπως οι απλοί άνθρωποι». Παράλληλα, η Εξεταστική Επιτροπή συνέβαλε στο να παραμείνει ψηλά στη δημόσια συζήτηση το έγκλημα στα Τέμπη και έφερε στο φως «πολλά ουσιαστικά στοιχεία για την απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών», με την κυβέρνηση να βγαίνει «βαριά εκτεθειμένη και η στάση της είναι ενοχική», είπε η Δ. Μανωλάκου.

Και υπενθύμισε τις διαχρονικές ευθύνες των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, «που χρημάτισαν ως κυβερνήσεις και συνέβαλαν στην "απελευθέρωση" και ιδιωτικοποίηση του μεταφορικού έργου, διαμορφώνοντας τον προβληματικό διαχωρισμό του ΟΣΕ σε θυγατρικές. Ηταν στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ για "απελευθέρωση" των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών. Γι' αυτό συγκαλύψατε την αντιλαϊκή εγκληματική πολιτική της ΕΕ».

«Δεν υπάρχει λοιπόν αντιπαράθεση μεταξύ σας για τις ιδιωτικοποιήσεις που σκοτώνουν, γιατί την ίδια στρατηγική έχετε. Το πιστοποιούν τα γεγονότα», υπογράμμισε η Δ. Μανωλάκου και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «μια συναινετική αντιπολίτευση για τη ΝΔ, και μάλιστα αξιόπιστη», φέρνοντας ως παράδειγμα μεταξύ άλλων τις στρατιωτικές δαπάνες που υπερψήφισε, την «πλάτη» που βάζει στις συμφωνίες για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και για τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις.

Στάθηκε στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, στον νόμο για Ρυθμιστική Αρχή για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού, στην επιτάχυνση πλειστηριασμών και εκβιασμών σε χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά για τα «κόκκινα» δάνεια, στο πάγωμα των τριετιών, στις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια Υγεία με ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, όπως απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, όταν το 30% στις χειρουργικές αίθουσες είναι κλειστές, στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την εμπορευματοποίηση των δημόσιων, και κυρίως στη διευκόλυνση και στήριξη των μονοπωλίων της «πράσινης» Ενέργειας. Για να συμπληρώσει: «Και αλληλοκατηγορείστε σήμερα ποιος είναι με τα οικονομικά συμφέροντα. Το δούλεμα πάει σύννεφο. Ομως, μαζί στηρίζετε την επέλαση των "πράσινων" μονοπωλίων, που γίνεται σε βάρος και του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής του λαού. Οπως στην Κοζάνη, όπου τα φωτοβολταϊκά θα πνίξουν ένα ολόκληρο χωριό με όχημα το Ταμείο Ανάκαμψης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καβγάς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος τα πήρε από ποιον... (2023-01-26 00:00:00.0)
Κινήσεις Τζόνσον μετά την «πύρρειο» νίκη (2022-06-08 00:00:00.0)
Σε εξέλιξη το παζάρι για την πρόταση μομφής στον Ραχόι (2018-06-01 00:00:00.0)
Εχουν την ευθύνη (2007-02-04 00:00:00.0)
Ζήτησε πιο σκληρή φιλελεύθερη κατεύθυνση (2001-02-02 00:00:00.0)
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ (1996-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ