Παρασκευή 29 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Τέμπη, Μάτι, Εύβοια, Δαδιά και Θεσσαλία είναι συνέπεια της πολιτικής κόστους - οφέλους

Eurokinissi

Εναν χρόνο και έναν μήνα ακριβώς μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα - και όχι δυστύχημα - των Τεμπών, φουντώνει η λαϊκή οργή και αγανάκτηση, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Θύμισε ότι για «ανθρώπινο λάθος» μίλησαν και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων τότε, κρυβόμενοι πίσω από το «ρουσφέτι της ΝΔ» για τον σταθμάρχη. Μόνο το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή μίλησε για προδιαγεγραμμένο έγκλημα και κάλεσε τον λαό να βγει στους δρόμους, όταν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι «τώρα πενθούμε» - όμως ο λαός δεν τους άκουσε και βγήκε στον δρόμο.

Βασική αιτία του εγκλήματος, ξεκαθάρισε ο Θ. Παφίλης, είναι η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που υπερασπίζονται τον νόμο του καπιταλισμού, το κέρδος, το οποίο προηγείται όλων, σε όλους τους τομείς, σε βάρος της ανθρώπινης ζωής.

Γι' αυτό στις μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού κεντρικό σύνθημα ήταν «τα κέρδη τους ή η ζωή μας» και κανένα άλλο κόμμα εκτός του ΚΚΕ δεν ανέδειξε αυτήν τη βασική αιτία, γιατί κανένα άλλο κόμμα δεν αμφισβητεί αυτήν τη στρατηγική.

Αυτή ήταν η πρώτη πολιτική συγκάλυψη με σφραγίδα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, εξήγησε ο Θ. Παφίλης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που πήρε το ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που ανάγκασε τη ΝΔ να τη δεχτεί, παρά τα όσα λέγονται συκοφαντικά για «δεκανίκι» από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που έχουν ψηφίσει πάνω από τους μισούς νόμους της ΝΔ και που δεν κατέθεσαν καν στα Πορίσματά τους ποινικές ευθύνες για τα Τέμπη.

Μόνο στο Πόρισμα του ΚΚΕ γίνεται λόγος για συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες, είπε και κάλεσε τον λαό να κρίνει αν βοήθησε η Εξεταστική στην υπόθεση των Τεμπών, κάτι που παραδέχονται οι συγγενείς των θυμάτων.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ κάνει πρόταση δυσπιστίας από την επομένη των εκλογών και ότι Τέμπη, Μάτι, Εύβοια, Δαδιά και Θεσσαλία είναι συνέπεια της πολιτικής που όλοι οι άλλοι υπερασπίζονται, της πολιτικής κόστους - οφέλους, της ΕΕ. Μόνο οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού έχουν στριμώξει την κυβέρνηση, κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ