Παρασκευή 29 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι στο ίδιο κάδρο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ

«Η μομφή του ΚΚΕ αφορά όλα τα πεπραγμένα της αντιλαϊκής διακυβέρνησης της ΝΔ γιατί ξέρετε πολύ καλά και εσείς του ΠΑΣΟΚ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, πως ό,τι και να κάνετε δεν μπορείτε ούτε εκατοστό να βγείτε έξω από το κάδρο της αντιλαϊκής πολιτικής, αφού μοιράζεστε με τη ΝΔ μια θέση στο κέντρο του κάδρου, δίνοντας από τη θέση της αντιπολίτευσης χείρα βοηθείας στη Νέα Δημοκρατία με την ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων». Αυτό τόνισε στην ομιλία του ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Η μομφή μας αφορά την πολιτική της «απελευθέρωσης», της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να οδηγηθούμε σε αυτό το έγκλημα και αποτελεί πολιτική πιστή στη στρατηγική της ΕΕ, του κεφαλαίου, που υπηρετούν η κυβέρνηση της ΝΔ καθώς και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι, αποτέλεσμα είναι ο διαχωρισμός και μετέπειτα η ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου, που φέρνει κέρδη σε λίγους επιχειρηματίες αλλά και «την υποβάθμιση του σιδηροδρόμου με ασυντήρητο και επικίνδυνο δίκτυο, υποδομές, απαρχαιωμένο τροχαίο υλικό, υποστελέχωση, τραγικές και επικίνδυνες εγκαταστάσεις στα μηχανοστάσια με δεκάδες μικρά και μεγάλα ατυχήματα», με την ασφάλεια των επιβατών να πηγαίνει περίπατο.

«Η μομφή μας αφορά την εγκληματική πολιτική διάλυσης κάθε έννοιας πολιτικής προστασίας που εφαρμόσατε όλοι σας, όσοι κυβερνήσατε για τα κρίσιμα έργα και τις υποδομές για την αντιπλημμυρική, την αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση με τις γνωστές τραγωδίες στην Εύβοια, στον Εβρο, αλλά και στη Θεσσαλία με τις τελευταίες πλημμύρες. Εργα και υποδομές που σχεδιάζονται και δεν υλοποιούνται ποτέ με καμία κυβέρνηση και με καμία περιφερειακή διοίκηση, αφού για όλους εσάς τα άκρως απαραίτητα έργα δεν είναι ελκυστικά, δεν είναι επιλέξιμα, όπως λέει η ΕΕ», υπογράμμισε.

Με αυτήν την πολιτική χρειάζεται να αναμετρηθεί ο εργαζόμενος λαός, ανέφερε ο Γ. Λαμπρούλης, «σε μια περίοδο που επιβεβαιώνεται πως δεν υπάρχει δίκαιο αίτημα για την προστασία του που να μη σκοντάφτει στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που να μη συγκρούεται με την επιχειρηματική δράση. Εκεί, λοιπόν, χρειάζεται να στοχεύει το εργατικό - λαϊκό κίνημα διεκδικώντας κάθε μέτρο που μπορεί να σώζει ζωές. Γι' αυτό, λοιπόν, κανένα άλλοθι στην κυβέρνηση της ΝΔ» και καμία άφεση αμαρτιών στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα «που η αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση φθάνει στο βολικό και μόνο τερέν της ανικανότητας, των παραλείψεων στη διαχείριση των λαθών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ