Τρίτη 2 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ

«Η νέα εποχή στην τεχνολογία απαιτεί μια νέα εποχή στην κοινωνία - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα» ήταν το θέμα της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας ημερίδας που διοργάνωσε το Σάββατο το ΚΣ της ΚΝΕ, τιμώντας τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του Β. Ι. Λένιν.

Το Παλαιό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά γέμισε με νέους, κυρίως φοιτητές, που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις, με την ημερίδα να προβάλλεται ταυτόχρονα και σε διπλανή αίθουσα λόγω της μεγάλης προσέλευσης. Στην ημερίδα παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Ελένη Μπέλλου, Μ. Παπαδόπουλος, Κ. Παπασταύρου, Θ. Χιώνης και αντιπροσωπεία της ΚΕ.

Την εναρκτήρια ομιλία στην ημερίδα έκανε ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Η κεντρική εισήγηση έγινε από τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η στρατηγική της ΕΕ για την ψηφιακή μετάβαση σε βάρος των λαϊκών αναγκών», αναδείχτηκε στην εισήγηση του Κώστα Παπαδάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή.

Ο Κώστας Σιέττος, αναπληρωτής καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης, παρουσίασε τη θεματική εισήγηση για τη «Στρατηγική της ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη και την AI Αct».

Ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ, μίλησε με θέμα: «Τεχνητή νοημοσύνη: Από ποιον για ποιον - Τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης».

«Τεχνολατρεία και τεχνοφοβία: Οι 2 όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος» είναι το ζήτημα που ανέπτυξε στην εισήγησή του ο Τέλης Γιαννακός, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αμιέν.

«Για το ζήτημα του μετανθρωπισμού» ήταν το θέμα της εισήγησης που διαβάστηκε εκ μέρους του Κώστα Γουλιάμου, πρώην πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλους της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών.

Ακόμα, έγιναν παρεμβάσεις από τους:

- Δήμο Τσούρο, μεταδιδακτορικό ερευνητή Καθολικού Πανεπιστημίου Λέβεν Βελγίου, με θέμα: «Η υπεροχή του κεντρικού σχεδιασμού του σοσιαλισμού για την ανάπτυξη και αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης»

- Δανάη Πλα - Καρύδη, ηλεκτρολόγο μηχανικό και μηχανικό Η/Υ, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στη μονάδα «Αρχιμήδης» του ερευνητικού κέντρου «Αθηνά», με θέμα: «Επιστημονική έρευνα για τους στόχους του ΝΑΤΟ»

- Στέλα Παπαοικονόμου, μέλος του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «Σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την παρακολούθηση και την καταστολή του λαού»

- Ολγα Κολιούση, ηλεκτρολόγο μηχανικό και μηχανικό Η/Υ, εργαζόμενη στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Nova Hellas», με θέμα: «Ψηφιακά κέντρα για ποιον;»

Εκ μέρους της ΚΝΕ παρεμβάσεις έγιναν από την Μυρτώ Πετάση, θεωρητικό και ιστορικό Τέχνης, με θέμα «Τέχνη και τεχνητή νοημοσύνη: Ερωτήματα και προκλήσεις» και την Ελένη Παπαδοπούλου, ψυχολόγο, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στον τομέα της εφηβικής ιατρικής και φροντίδας υγείας εφήβων, με θέμα: «Σύγχρονοι προβληματισμοί για την επίδραση των νέων τεχνολογιών στις κοινωνικές σχέσεις».

Το κλείσιμο των εργασιών έγινε από τον Μάκη Παπαδόπουλο.

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα την εναρκτήρια ομιλία του Θ. Κωτσαντή και θα επανέλθει αναλυτικά στο πλούσιο περιεχόμενο της ημερίδας σε επόμενα φύλλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2024-05-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2023-04-04 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2017-12-07 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2017-12-06 00:00:00.0)
Η διεθνής οικονομική κρίση και η θέση της Ελλάδας (2012-02-12 00:00:00.0)
Ημερίδα για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ (2007-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ