Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη γνωριμίας στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης»

Τράβηξε το ενδιαφέρον η επίσκεψη στο Επιμορφωτικό Κέντρο, Βιβλιοθήκη - Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ, «Χαρίλαος Φλωράκης» που πραγματοποίησε η ΚΟΒ Βιβλίου της Τομεακής Οργάνωσης Εμπορίου - Υπηρεσιών Αττικής του ΚΚΕ, στις 12/4.

Εργαζόμενοι από τον χώρο του βιβλίου γνώρισαν μια «διαφορετική βιβλιοθήκη», που τους μαγνήτισε. Ξεναγήθηκαν στον χώρο από τον Νίκο Παπαγεωργάκη, υπεύθυνο του Επιμορφωτικού Κέντρου (ΕΚΧΦ), ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του κομμουνιστή ηγέτη Χαρίλαου Φλωράκη και βέβαια στον χαρακτήρα του ΕΚΧΦ, που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να μάθει, να ερευνήσει την ιστορική πείρα των αγώνων και της πάλης της εργατικής τάξης και του Κόμματός της, κόντρα στην παραχάραξη της Ιστορίας και στον αντικομμουνισμό της ΕΕ. Αναφέρθηκε στην αξία της γνώσης και ειδικά της Ιστορίας ως πηγής άντλησης συμπερασμάτων, αλλά και στη δύναμη της λογοτεχνίας, ενώ κατακλύστηκε από ερωτήσεις.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία ενόψει της 1ης Μάη να δουν στις προθήκες έκθεση αρχειακού υλικού που αφορά την Εργατική Πρωτομαγιά, προτού πλοηγηθούν και στο ηλεκτρονικό Αρχείο του ΚΚΕ, ενώ πολλοί ανέφεραν ότι αυτή η συνάντηση ήταν πράγματι επιβεβλημένη, αφού όπως είπαν δεν γνώριζαν τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στο Επιμορφωτικό Κέντρο και ανανέωσαν το ραντεβού τους εκεί για περαιτέρω μελέτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ