Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΚΕ στις 9 Ιούνη για να στείλουμε μήνυμα ελπίδας και αντεπίθεσης

Σε σύσκεψη στο Ιλιον μίλησε η βουλευτής του Κόμματος Β. Δάγκα

«Στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ θα αποτελέσει ελπίδα και αποκούμπι των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων. Για να δυναμώσει η πάλη απέναντι στην κυρίαρχη αστική πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, των αστικών κομμάτων, απέναντι στο εχθρικό αστικό κράτος». Αυτό τόνισε η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας σε σύσκεψη - συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΚΟ Ανω Ιλίου την Κυριακή ενόψει των ευρωεκλογών.

Η τοποθέτησή της άρχισε με αναφορά στην επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και στους κινδύνους γενίκευσης του πολέμου στην περιοχή, από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που «ανοίγουν τις πύλες της κολάσεως» για τους λαούς. Εθεσε από την αρχή το πραγματικό δίλημμα των εκλογών με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας, τονίζοντας ότι κρίνεται πόσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, που αντιστρατεύεται την ΕΕ των μονοπωλίων, αυτήν τη φυλακή για τους λαούς, και πόσο αποδυναμωμένοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων που υπερασπίζονται τη στρατηγική του κεφαλαίου. Εφερε παραδείγματα από την κοινή στάση των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, όπως και της Νέας Αριστεράς, αλλά και της Ελληνικής Λύσης, σε μια σειρά Οδηγίες και ψηφίσματα της ΕΕ που εντείνουν την ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, όπως για τη μονιμοποίηση των «πράσινων χαρατσιών».

Σε σχέση με τα κόμματα της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας επεσήμανε ότι «μπορεί στα λόγια να φαίνονται ότι αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά με τον εξωραϊσμό της ΕΕ, με την επίκληση της απάτης για "ευρωπαϊκή δημοκρατία" που δήθεν μπορεί να υπερασπιστεί το "κράτος δικαίου", αυτό που ουσιαστικά κάνουν είναι να γίνονται το μεγαλύτερο "πλυντήριο" της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι «η ΕΕ τσακίζει κάθε κοινωνικό δικαίωμα στο όνομα του "ατομικού δικαιωματισμού", το κρατικό δόγμα "ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων" έχει τη βούλα του Συντάγματος αλλά και του ευρωπαϊκού δικαίου. Το "κράτος δικαίου" της ΕΕ είναι αληθινός βάλτος για τα δικαιώματα του λαού. Αξία της είναι η ίδια η δικτατορία των μονοπωλίων της, είναι η καταστολή, οι τρομονόμοι ακόμα και στην Τέχνη, ο δραστικός περιορισμός των λαϊκών ελευθεριών».

Καταλήγοντας, η Βιβή Δάγκα τόνισε: «Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει ο λαός μας και την αποδοκιμασία του στην ΕΕ, που αποδείχθηκε φυλακή των λαών, συμμαχία των μονοπωλίων, παράδεισος των λόμπι, πρωταγωνίστρια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους.

Ο λαός και η νεολαία έχουν να "ακουμπήσουν" στην πολιτική διεξόδου του Κόμματος, που σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο: Το κεφάλαιο και τη στρατηγική του. Αυτός είναι ο δρόμος για να πετύχουμε κατακτήσεις στο σήμερα, να εμποδίσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να πάρουμε ανάσες ανακούφισης αλλά και αισιοδοξίας. Η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του Ιούνη θα είναι η καλύτερη συμβολή σε αυτήν την υπόθεση».

Η συζήτηση έκλεισε με τους συμμετέχοντες να δίνουν ραντεβού στην απεργία στις 17 Απρίλη και στις πρωτοβουλίες της Κομματικής Οργάνωσης που θα ακολουθήσουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακούραστα στο πλάι κατοίκων και εργαζομένων (2023-07-19 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΤΕ Γερμανίας του ΚΚΕ (2022-03-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2019-03-30 00:00:00.0)
Πολιτικές συγκεντρώσεις σε συνοικίες της Αττικής (2017-06-07 00:00:00.0)
Δραστηριότητες της ΚΟ Αττικής (2015-05-05 00:00:00.0)
Εκδήλωση της ΚΝΕ για νέα ζευγάρια και νέες γυναίκες (2011-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ