Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - «FLYOVER»
Νέες καταγγελίες απ' τους φορείς

Σε καταγγελίες για παραλείψεις αλλά και για συνέχιση των εργασιών, παρά την απόφαση του ΣτΕ για προσωρινή αναστολή τους, όσον αφορά την κατασκευή του «Flyover» στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν χτες εκπρόσωποι φορέων.

Τόνισαν ότι το Δημόσιο προχώρησε στην έναρξη του έργου, χωρίς να έχει παρουσιαστεί μελέτη οδοποιίας, οριστική κυκλοφοριακή μελέτη και μελέτη στατικότητας και ότι η υπάρχουσα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει ελλείψεις.

Επίσης, αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις που έχει το έργο στην υγεία των κατοίκων, αλλά και στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, καθώς, όπως είπαν, σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη η πρόσβαση των οχημάτων της Πυροσβεστικής, καθώς δεν υπάρχει μέριμνα για την κυκλοφορία των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης. Σημείωσαν ότι η πολιτική του «πάμε κι όπου βγει» πρέπει να σταματήσει.

Εξήγησαν ότι η δικαστής στο ΣτΕ αποφάσισε αναστολή εργασιών, όχι λόγω της προσφυγής των φορέων, που θα συζητηθεί στις 17 Απρίλη, αλλά διότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις, το υπουργείο δεν έχει καταθέσει τον φάκελο του έργου. Και άφησαν αιχμές ότι για τυχόν καθυστέρηση στη συζήτηση της υπόθεσης θα ευθύνεται το υπουργείο, αν δεν καταθέσει άμεσα τον φάκελο.

Ανακοίνωσαν ότι στις 12 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου στο Σέιχ Σου, που θα έχει τη μορφή διαμαρτυρίας για τα χιλιάδες δέντρα που θα «θυσιαστούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ