Παρασκευή 3 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Χάρισαν» διακοπές! «Σε πολυήμερες διακοπές μετατρέπονται οι πασχαλινές αργίες καθώς το κράτος "κατεβάζει ρολά" ως την επόμενη Πέμπτη. Δύο οι κύριες συνέπειες: η αποδιοργάνωση του δημόσιου τομέα και η εξασθένιση της οικονομικής ζωής. Ο πολλαπλασιασμός των αργιών στο Δημόσιο με διάφορα τεχνάσματα, οι εντός των εορτών απεργιακές κινητοποιήσεις των τραπεζοϋπαλλήλων και η αναστολή των δραστηριοτήτων σε πολλές ιδιωτικές εταιρείες "χάρισαν" σε αρκετούς υπαλλήλους ένα πλήρες δεκαήμερο εαρινών διακοπών». (Από το πρωτοσέλιδο του «ΒΗΜΑΤΟΣ»).

Απίθανη εφευρετικότητα: «Η Ελλάς μπορεί δικαίως να μπήκε στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη, στον ανεπτυγμένο κόσμο, αλλά ουδέποτε παύει να συμπεριφέρεται με τρόπο που καταπλήσσει τους πάντες - ακόμη και εμάς τους ιδίους! - με την απίθανη εφευρετικότητα παράδοξης συμπεριφοράς σε οποιονδήποτε τομέα της πολιτικής, της οικονομικής και κοινωνικής ζωής μπορεί να φανταστεί κανείς. Πουθενά αλλού στον κόσμο, επί παραδείγματι, δε θα είχε σκεφθεί υπουργός να μεταθέσει την Πρωτομαγιά στις... 7 Μαΐου και δη "κολλητά" με τη Δευτέρα του Πάσχα». (Από το κύριο άρθρο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

«Μπιγκ Αγορά»: «Η διαφήμιση, καθώς και το έντυπο και το τηλεοπτικό λάιφ στάιλ επιβάλλουν τον πολιτισμό του να "περνάς καλά", του "πρόσεχε τον εαυτό σου"... Με άλλα λόγια, τον "εαυτό σου και τα μάτια σου"... Κάποτε οι άνθρωποι είχαν την ικανότητα να "περνούν καλά" χωρίς να το σκέφτονται, χωρίς να εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Να γιορτάζουν το Πάσχα φυσικά και απροσποίητα, όχι επειδή ήταν πιο στερημένοι και μπορούσαν να εκτιμήσουν το γιορτινό τραπέζι, αλλά γιατί είχαν κάπου να πιστέψουν, κάπου να κρατηθούν. Το κέφι δεν το μετρούσαν τα βατ των ηχείων, αλλά η νταμιζάνα με το κρασί, τα πειράγματα, τα γέλια και τα τραγούδια... Θα έλεγε κανείς πως έχουμε χάσει την ικανότητα να αυτοσχεδιάζουμε, να χαιρόμαστε τις ημέρες των εορτών χωρίς την καθοδήγηση του αόρατου Μπιγκ Μπράδερ, χωρίς την αόρατη χείρα της Μπιγκ Αγοράς». (Μαριάνα Τζιαντζή -«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ