Παρασκευή 3 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Περί «πταίσματος» και κακουργήματος

Με τα μούτρα πέσανε πάνω μου κάτι παλιόφιλοι ΠΑΣΟΚοι να με γδάρουν. Εν χορώ και σε έξαλλη κατάσταση, ξεσπάθωσαν εναντίον μου, μιλώντας «για νέα προδοσία κι ένα καινούριο βρώμικο '89»! (Ασε τα γέλια που έκανα με κείνη την «Αυριανή», φρύαξε, τι χολή και τι απωθημένο μίσος ήταν αυτό;).

«Ησυχάστε, ρε παιδιά», τους λέω, «τόσον καιρό σας βλέπω αμίλητους και μουλωχτούς με σκυμμένο το κεφάλι, τι συμβαίνει και φωνάζετε; Δεν καταλαβαίνω. Γιατί ωρύεστε σαν εγκλωβισμένα θηρία;».

«Είδες ο δικός σου; Την έβαλε πάλι τη λαδιά του!».

«Ποιος δικός μου, ρε παιδιά, και τι λαδιά έκανε;».

«Ο Χαρίλαος».

«Ε, και τι έκανε ο Χαρίλαος;».

«Είπε πως θα βγει η ΝΔ και ότι ο Καραμανλής θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός!».

«Και πού είναι η προδοσία και το πρόβλημα, βρε παιδιά; Ολα τα γκάλοπ, που σκαρφίζεστε, αυτό δε λένε; Αυτό σας πείραξε;».

«Μα, το είπε ο Χαρίλαος και ξέρεις τι είναι να το πει ο Χαρίλαος;».

«Ε, τι είναι;».

«Προδοσία, σκέτη προδοσία!».

«Καλά και ο Πάγκαλος τι λέει;».

Για σταθείτε, ρε παλιόφιλοι. Ο Χαρίλαος αστειεύτηκε. Ηταν ένα από τα συνηθισμένα του καλαμπούρια. Τόσο πολύ σας κόφτει τι λέει ο Χαρίλαος; Τόσο τον τρέμετε; Αλλωστε, αν το πάρουμε κι έτσι όπως το λέτε εσείς, πέστε πως είναι ένα πταίσμα, δεν είναι κανένα κακούργημα. Εάν ο Χαρίλαος κατέδιδε τον Οτσαλάν στους Τούρκους, ε, ναι, τότε θα ήταν κακούργημα. Εάν ο Χαρίλαος έκανε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι να μπαίνουν και ν' αλωνίζουν οι ΝΑΤΟικοί νταήδες, θα ήταν κακούργημα. Κακούργημα θα ήταν να βομβαρδίζεται ένας ολόκληρος λαός στη Γιουγκοσλαβία και όχι μόνο να μη βγάζεις άχνα, αλλά και να κοροϊδεύεις κι από πάνω πως δεν ξέρεις τίποτα!

Κακούργημα θα ήταν να τα κάνουν λίμπα οι Τούρκοι στα Ιμια και συ να βγαίνεις και να λες «Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς». Σ' αντίθεση με την ανευθυνότητα κάποιου άλλου, που φώναξε «Βυθίσατε το Χόρα» και «mea culpa».

Κακούργημα θα ήταν να μην αφήσεις τους «S-300» να πάνε στην Κύπρο, επειδή μεσολάβησαν οι Αμερικανοί και είπαν ΣΤΟΠ. Κακούργημα είναι να στέλνεις τα Ελληνόπουλα στη Γιουγκοσλαβία, στο Κόσσοβο, στη Βοσνία, στη Σομαλία, στον Κόλπο, στο Αφγανιστάν να σκοτώνονται για ξένα συμφέροντα και να λες πως το κάνουν για την ειρήνη. Κακούργημα είναι η χρεοκοπία του Χρηματιστηρίου και τα χαμένα δισεκατομμύρια των Ταμείων. Κακούργημα είναι να λεηλατείς τις μικρές αποταμιεύσεις των εργαζομένων με επιτόκιο κάτω του πληθωρισμού για να θησαυρίζουν οι τράπεζες. Κακούργημα είναι η πλήρης ανατροπή του κοινωνικού - ασφαλιστικού συστήματος και των εργασιακών σχέσεων. Ο «τρομονόμος», το Φορολογικό, η Υγεία, η Παιδεία και η κάθε αντεργατική και αντιλαϊκή μεταρρύθμιση... Αυτά είναι κακουργήματα!

Σας βλέπω πως το βουλώσατε και δε βγάζετε κιχ... Απαντήστε μου, λοιπόν... Αλλά, αφήστε, έχουμε τον τρόπο και θ' απαντήσουμε εμείς!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θαύμα! Γεννήθηκε νέος άγιος! (2006-03-19 00:00:00.0)
Ολους το «πνεύμα» μας ενδιαφέρει! (2005-02-27 00:00:00.0)
ΓΡΗΓΟΡΗ... ΓΡΗΓΟΡΕΙ! (2003-06-15 00:00:00.0)
...Με γέμισε τύψεις! (2002-03-10 00:00:00.0)
Ξέρω ποιος έσπρωξε τον Σφηνιά (2000-12-03 00:00:00.0)
Το πορτρέτο (1999-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ