Παρασκευή 3 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Οι συνέπειες των σύγχρονων πολέμων στους πληθυσμούς»

Εκδηλώσεις της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας

Εκδηλώσεις με θέμα «Οι συνέπειες των σύγχρονων πολέμων στους πληθυσμούς» έχει προγραμματίσει και διοργανώνει η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, στην προσπάθειά της ν' αναδείξει τις οδυνηρές συνέπειες αυτών των πολέμων στους πληθυσμούς της ανθρωπότητας, οι οποίες αποκρύπτονται επιμελώς για να μην προκληθούν κοινωνικές εκρήξεις, και να βοηθήσει στην αγωνιστική αφύπνιση του λαού της περιοχής, ώστε να εντείνει την πάλη του κατά του πολέμου και υπέρ της ειρήνης.

Ο πρώτος κύκλος των εκδηλώσεων γίνεται με τη συνεργασία των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» κι αφορά στις επιπτώσεις του πολέμου στους πληθυσμούς της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν και της Γιουγκοσλαβίας.

Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, τη Δευτέρα 13 του Μάη, στις 8.30 μ.μ., με εισηγήτρια την Μαριάννα Θεοδωρά, γιατρό, υπεύθυνη του Ιατρικού Τμήματος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» και με παρουσίαση συγκλονιστικών φωτογραφικών και άλλων ντοκουμέντων.

Στόχος των εκδηλώσεων, η ενημέρωση του λαού της Λάρισας για:

-- Τις συνθήκες ζωής, υγιεινής κι ασφάλειας των κατοίκων των περιοχών που έχουν πληγεί.

-- Τα κοινωνικά, οικονομικά και ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο πληθυσμοί αυτών των χωρών.

-- Τους τρόπους με τους οποίους θα είναι πιο αποτελεσματική η βοήθεια, η υλική και ηθική υποστήριξη προς τους λαούς αυτών των χωρών.

-- Τα προβλήματα που προκύπτουν από την ανακατανομή των πληθυσμών και πώς επηρεάζονται οι γειτονικές χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ