Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χρεοκοπία για τον τρίτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πάροχο της Ευρώπης

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε χτες η εταιρεία τουρισμού FTI, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων που είχε η διοίκησή της με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας. Πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πάροχο της Ευρώπης, και η χρεοκοπία του επηρεάζει 11.000 εργαζόμενους, αλλά και δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες, οι οποίοι είτε βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε διακοπές είτε είχαν ήδη κλείσει πακέτα για το επόμενο διάστημα.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν χτες το πρωί για την εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ τα συστήματα κρατήσεων βρίσκονταν ήδη εκτός λειτουργίας, υποτίθεται λόγω τεχνικού προβλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Bild», η διοίκηση της FTI βρισκόταν καθ' όλο το Σαββατοκύριακο σε διαπραγματεύσεις με τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού προκειμένου να καταφέρει να βγάλει το καλοκαίρι, κάτι που τελικά απορρίφθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Από την εταιρεία ανακοινώθηκε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε όσοι βρίσκονται ήδη σε διακοπές να μπορέσουν να τις ολοκληρώσουν κανονικά και να επιστρέψουν χωρίς πρόβλημα, ενώ το «Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης» (είχε ιδρυθεί το 2019 μετά τη χρεοκοπία του Ομίλου Thomas Cook) θα αναλάβει να επιστρέψει προκαταβολές για πακέτα που τελικά θα ακυρωθούν.

ΚΚΕ: Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται η FTI, απαιτεί η ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η είδηση της αναστολής λειτουργίας του τουριστικού κολοσσού FTI, που φημολογούνταν εδώ και αρκετό καιρό, βρίσκει τους εργαζόμενους στην αιχμή της τουριστικής περιόδου. Στην κούραση από την ένταση της δουλειάς έρχεται τώρα να προστεθεί η αβεβαιότητα.

Αν κάτι επιβεβαιώνεται είναι ότι και με ανάπτυξη και με κρίση, τα σπασμένα τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Να εξασφαλιστούν με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται στη Ρόδο: Συνέχιση της λειτουργίας, μισθοί, ασφαλιστικές εισφορές, συνέχεια της εργασιακής σχέσης από όποιον νέο εργοδότη αναλάβει.

Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να οργανωθούν για να αντιμετωπίσουν ενωμένοι την κατάσταση, να επιβάλουν τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Το ΚΚΕ θα βρεθεί δίπλα τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ