Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Με αντιπροσωπεία του στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Βαλ Ντε Μαρν

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Βαλ ντε Μαρν Γαλλίας που πραγματοποιήθηκε στις 28-30 Μάη στο Παρίσι.

Στην παρέμβασή του, που συνάντησε τη θερμή υποδοχή των συνέδρων, το ΠΑΜΕ επισήμανε τους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ των εργατών της Ελλάδας και της Γαλλίας, που δυνάμωσαν ιδιαίτερα την περίοδο των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων με αποστολές αλληλεγγύης, κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, αλλά και συμμετοχή Γάλλων συνδικαλιστών στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα. Αναφέρθηκε στη σημασία της ενδυνάμωσης των ταξικών αγώνων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ενάντια στη λογική της ταξικής συνεργασίας, ενώ στηλίτευσε τον υπονομευτικό ρόλο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, που ενόψει ευρωεκλογών προχωρά σε εκστρατεία «ωραιοποίησης» της αντεργατικής ΕΕ.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, το ΠΑΜΕ ανέδειξε τη σημαντική παρακαταθήκη των απεργιακών αγώνων στη Γαλλία και διεθνώς, αλλά και την ανάγκη να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε χώρα με μαζικά, μαχητικά συνδικάτα, ενάντια στην εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν επίσης συνδικάτα από την Κούβα, την Παλαιστίνη και την Ιταλία, ενώ οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με τον Υμνο της Διεθνούς. Τέλος, οι αντιπροσωπείες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο της Κομμούνας καθώς και τον τάφο των Κομμουνάρων του Παρισιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ