Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΚΕΘΕ
Απεργούν για αυξήσεις στο πλοίο «Αιγαίο»

Την προσαρμογή των μισθολογικών τους αποδοχών στο ύψος που ορίζει η Συλλογική Σύμβαση των εργαζομένων στην Ακτοπλοΐα για το 2024 απαίτησαν οι ναυτεργάτες στο πλοίο «Αιγαίο» του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), με απεργιακή κινητοποίηση που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο. Η απεργία πραγματοποιείται με καθολική συμμετοχή των μελών του πληρώματος και με την έμπρακτη αλληλεγγύη των ναυτεργατικών σωματείων και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, κόντρα στην επαίσχυντη απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την κινητοποίηση, μετά από προσφυγή της διοίκησης του ΕΛΚΕΘΕ. Τα μέλη του πληρώματος έλαβαν το Σάββατο ομόφωνη απόφαση να συνεχίσουν τον αγώνα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» καλούν εργαζόμενους και συνδικάτα να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην κλιμάκωση του αγώνα, ενώ απαιτούν συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία και τη διοίκηση του ΕΛΚΕΘΕ.

Σημειωτέον, οι αποδοχές των εργαζομένων στα πλοία του ΕΛΚΕΘΕ καθορίζονται, με βάση ΚΥΑ του 2009, στο ύψος του μισθού της ΣΣΕ της Ακτοπλοΐας για το 2008. Μ' αυτόν τον τρόπο, οι μισθοί μένουν καθηλωμένοι και δεν προσαρμόζονται με βάση τις αυξήσεις της συγκεκριμένης ΣΣΕ. Είναι ενδεικτικό ότι οι αυξήσεις της τάξης του 21,5%, που έχουν δοθεί από το 2008 μέχρι και το 2024, χάνονται για τους εργαζόμενους του ερευνητικού σκάφους, σε μια περίοδο μάλιστα που η ακρίβεια έχει εκτινάξει στα ύψη το κόστος ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ