Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΙΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ
Παρέμβαση στο Σύνταγμα από τους απεργούς, κόντρα στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας

Νέα Γενική Συνέλευση σήμερα για τα επόμενα βήματα του μεγάλου αγώνα

Πλατιά εξόρμηση στο Μετρό του Συντάγματος από τους απεργούς
Πλατιά εξόρμηση στο Μετρό του Συντάγματος από τους απεργούς
Με εξόρμηση στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, ενημερώνοντας τους επιβάτες για τον πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα και τα αιτήματά τους, συνέχισαν χτες τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό.

Μια κίνηση με την οποία ο εμβληματικός αυτός αγώνας στο μεγαλύτερο δημόσιο έργο της χώρας ανοίχθηκε σε όλο τον λαό της Αττικής, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να μάθουν πλατιά οι εργαζόμενοι πού στηρίζεται η κερδοφορία του κατασκευαστικού ομίλου «ΑΒΑΞ», που κυριαρχεί στον κλάδο. Να μάθουν ότι σε ένα τέτοιο έργο, με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή του και με τις πλάτες της κυβέρνησης και της ΕΕ, η εργοδοσία αρνείται τα αυτονόητα στους εργαζόμενους, προτιμώντας να κρατά «παγωμένες» της εργασίες και ακίνητους τους μετροπόντικες παρά να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα.

Πλέον οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους διανύουν την τρίτη βδομάδα επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών με τις οποίες διεκδικούν αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, επίδομα υπόγειων εργασιών, εφαρμογή του 5ήμερου - 8ωρου και μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία.

Με το πανό του επιχειρησιακού τους Σωματείου, τις ανακοινώσεις και τα συνθήματά τους οι εργαζόμενοι μετέφεραν τη φωνή του αγώνα τους στον κόσμο που επιβιβάζεται και αποβιβάζεται από τους συρμούς. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν αντιπροσωπείες του Συνδικάτου Οικοδόμων και του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της ΣΤΑΣΥ εμφανίστηκε στην παρέμβαση για να πει στους εργαζόμενους ότι ...βρίσκονται σε «ιδιωτικό χώρο» και ότι η παρέμβασή τους δημιουργεί «κακό προηγούμενο».

Το Σωματείο καταγγέλλει το γεγονός ότι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο πραγματοποιείται με εργαζόμενους που αμείβονται «με τα κατώτατα ημερομίσθια» και δουλεύουν σε συνθήκες μεγάλης εντατικοποίησης.

«Πληρωνόμαστε με τα νόμιμα, πλην όμως με τα χαμηλότερα μεροκάματα, τα οποία δεν είναι αρκετά προκειμένου να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες διαβίωσής μας. Πληρώσαμε την κρίση τους με τα μνημόνια, σήμερα όμως δεν ανεχόμαστε, βλέποντας και τις δημοσιεύσεις των ισολογισμών τους, αντικρίζοντας τα εκατομμύρια των κερδών τους ενώ την ίδια στιγμή υποχρεούμαστε να δουλεύουμε 12ωρα, να παίρνουμε το ίδιο μεροκάματο που παίρναμε πριν πολλά χρόνια στο 8ωρο», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με νέα 24ωρη απεργία και Γενική Συνέλευση. Οπως εξηγεί ο πρόεδρος του Σωματείου Βασίλης Κλουβάτος, οι απεργίες που αποφασίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις συνελεύσεις τους, οι παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετέχουν καθημερινά, φαίνεται να κάμπτουν την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, που εδώ και μήνες αρνείται τη συζήτηση για τα αιτήματά τους. «Μέσα από αυτήν την πολυήμερη κινητοποίησή μας αρχίζουμε να σπάμε την ιερά συμμαχία των κατασκευαστικών ομίλων και της κυβέρνησης», τονίζει και προσθέτει πως «η ενότητα και η μαχητικότητα των εργαζομένων θα στέψουν αργά ή γρήγορα με επιτυχία τις κινητοποιήσεις μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2018-01-26 00:00:00.0)
Αυξήσεις στα μεροκάματα έφεραν οι αγώνες των εργαζομένων(2018-01-17 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς(2016-08-06 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τη μάχη ενάντια στα άθλια μεροκάματα(2012-03-03 00:00:00.0)
Εμποδίστηκε η μείωση των ωρών εργασίας(2010-03-05 00:00:00.0)
Πυρετός λαϊκών κινητοποιήσεων(2007-06-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ