Πέμπτη 20 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Καμιά ανοχή σε άδικες και τρομοκρατικές απολύσεις

Το «τσεκούρι» επιστρατεύει η εργοδοσία σε μια σειρά από χώρους δουλειάς. Προσπαθεί με απολύσεις και άλλες τρομοκρατικές πρακτικές να περιορίσει τη συνδικαλιστική δράση, πετώντας στον δρόμο συνδικαλιστές και πρωτοπόρους εργαζόμενους που παλεύουν και διεκδικούν εργασιακά δικαιώματα.

Κάθε φορά όμως που η εργοδοσία τα βάζει έστω και με έναν εργαζόμενο και τη συλλογική πάλη, απέναντί της βρίσκει σύσσωμα τα σωματεία, την αλληλεγγύη από άλλους χώρους δουλειάς, που με τη δράση τους ακυρώνουν τέτοιες μεθοδεύσεις, όπως γίνεται αυτές τις μέρες σε μια από τις πιο πολυδιαφημισμένες επενδύσεις, στην «Pfizer».

«Pfizer»: Θέλουμε τη συνάδελφό μας πίσω στη δουλειά!

Χτες, λοιπόν, σε 2ωρη στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ., και συγκέντρωση στην κουζίνα «Αναψυκτήριον» προχώρησαν οι εργαζόμενοι στη «Pfizer Hellas» στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας την ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης εργαζόμενης από το τμήμα GBS.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εργαζόμενη απολύθηκε επειδή εφάρμοσε το περιβόητο σύστημα «Speakup» προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τους εξαντλητικούς ρυθμούς δουλειάς και τα περιστατικά ψυχολογικής βίας που είχαν γίνει καθημερινότητα για εκείνη και την ομάδα της. Η εργοδοσία απάντησε με απόλυση.

Στο πλευρό της εργαζόμενης στέκονται οι συνάδελφοί της. Παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να απειλήσει και να αποτρέψει τη συμμετοχή τους, να τους απομακρύνει από τον χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, η απάντηση δόθηκε συλλογικά με την παρουσία τους στον χώρο του διαλείμματος. Εκεί, μέσα από τη συζήτηση που έγινε, αναδείχθηκε η απόφασή τους, μαζί με το σωματείο τους, να κλιμακώσουν πολύμορφα τον αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης.

«Τους δώσαμε χρόνο, τους δώσαμε ευκαιρίες, δοκιμάσαμε ό,τι μέσο μας διέθεσαν. Τώρα είναι η δική μας σειρά να απαιτήσουμε την ανάκληση της καταχρηστικής απόλυσης! Θέλουμε την αδικημένη συνάδελφό μας πίσω στη δουλειά χωρίς άλλη καθυστέρηση!», σημειώνει το Σωματείο.

Στο μεταξύ, με νέα κινητοποίηση σήμερα, Πέμπτη, στις 7.30 π.μ., στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Cream Team» στη Θεσσαλονίκη, το Συνδικάτο Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας απαιτεί την ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης εργαζόμενης συνδικαλίστριας, που έγινε μία βδομάδα ακριβώς μετά τη διεξαγωγή των εκλογών του Συνδικάτου.

Το Συνδικάτο με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «αυτή η άδικη απόλυση αφορά κάθε εργαζόμενο και δεν θα επιτρέψουμε να χάνει τη δουλειά του όποιος διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίας για τον εαυτό του και τους συναδέλφους του. Ξέρουμε πως με την ίδια ευκολία αύριο μπορεί να είναι στη θέση του οποιοσδήποτε από εμάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ