Πέμπτη 20 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Νέες κινητοποιήσεις απέτρεψαν τις αρπαγές κατοικιών εργαζομένων από τα «κοράκια»

Από τη συγκέντρωση στην «doValue» στην Αθήνα
Από τη συγκέντρωση στην «doValue» στην Αθήνα
«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» απαίτησαν με δυναμική παρέμβαση στα «κοράκια» της «doValue» η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς, σωματεία και η ΟΓΕ.

Οι διαδηλωτές στηλίτευσαν την κοροϊδία που εισπράττουν πολλοί οφειλέτες, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, καθώς ενώ έχουν πάρει εγγυήσεις ότι θα ρυθμιστούν κάποια ζητήματα, μετά δεν παίρνουν απαντήσεις από τους υπεύθυνους.

Ακόμη κατήγγειλαν το γεγονός ότι γίνονται μπαλάκι από το δικηγορικό γραφείο στον διαχειριστή, από τον διαχειριστή στον επενδυτή και τούμπαλιν, αλλά και ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενώ είναι προστατευμένοι από τον νόμο Κατσέλη, τους στέλνουν διαταγές πληρωμών.

Κάτω από την παρέμβαση, δόθηκαν δεσμεύσεις ότι οι υποθέσεις των 6 οφειλετών θα ρυθμιστούν.

«Δεν θα τους αφήσουμε να παίρνουν απρόσκοπτα τα σπίτια του λαού», τόνισε ο Βάλσαμος Συρίγος από την Επιτροπή του ΠΑΜΕ.

«Θα αναδείξουμε το έγκλημα των κυβερνήσεων που έχουν δώσει "γην και ύδωρ" στα κοράκια των funds», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε κανένα σπίτι να περάσει στα χέρια τραπεζίτη».

Στη Θεσσαλονίκη

Κάτω από την αποφασιστική πίεση σωματείων της πόλης και κατοίκων και φορέων του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, αναστάλθηκε χτες, για άλλη μια φορά, η έξωση της μονογονεϊκής οικογένειας εργαζόμενης σε βιομηχανία τροφίμων με δύο ανήλικα παιδιά από το σπίτι τους, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, που αποτελεί τη μοναδική και κύρια κατοικία τους. Η έξωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα, Πέμπτη.

Χτες, σωματεία και φορείς πραγματοποίησαν κινητοποίηση - μαζική εξόρμηση στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αντ. Τρίτση, ενημερώνοντας τους κατοίκους της γειτονιάς και καλώντας τους να συμμετάσχουν μαζικά στη νέα κινητοποίηση που οργανώνουν την Τρίτη 25 Ιούνη, στις 9 το πρωί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η οικογένεια.

Απαιτούν εδώ και τώρα προστασία της πρώτης κατοικίας. Να μη γίνει η έξωση της οικογένειας από το σπίτι της.

Η εργαζόμενη είχε μπει εγγυήτρια σε δάνειο του πρώην συζύγου της, επαγγελματία, το οποίο σταμάτησε να εξυπηρετείται λόγω τεράστιων οικονομικών δυσκολιών την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Και ενώ η ίδια είχε αποπληρώσει κανονικά το σπίτι της, λόγω των χρεών του πρώην συζύγου της έγιναν κατάσχεση και πλειστηριασμός, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει σήμερα να μείνει κυριολεκτικά στον δρόμο με τα δυο παιδιά της και με πολλά προβλήματα υγείας που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου - Κορδελιού σημειώνουν ότι «πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό αρπαγής της πρώτης κατοικίας» και καλούν τον λαό να αποτελέσει ασπίδα προστασίας της λαϊκής κατοικίας. Κάθε σπίτι λαϊκής οικογένειας που κινδυνεύει να χαθεί, να γίνεται σπίτι όλης της γειτονιάς, των σωματείων, των μαζικών φορέων της περιοχής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητική συγκέντρωση και πορεία ενάντια στους πλειστηριασμούς(2024-02-16 00:00:00.0)
Να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός του σπιτιού εργατικής οικογένειας στη Θήβα(2023-08-31 00:00:00.0)
Πέτυχε την αναστολή πλειστηριασμού σπιτιού οικοδόμου(2023-07-07 00:00:00.0)
Κανένας μόνος, τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!(2023-03-01 00:00:00.0)
«Κανένας δεν θα ξεσπιτωθεί, κανένας μόνος του»(2023-02-02 00:00:00.0)
Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός - Κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός!(2022-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ