Πέμπτη 20 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Οι μεταλλωρύχοι συνεχίζουν με πείσμα τον αγώνα για τη ΣΣΕ

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις η χτεσινή, φουντώνει και η αλληλεγγύη

Μεγάλες οι απεργιακές συγκεντρώσεις των μεταλλωρύχων στη Χαλκιδική
Μεγάλες οι απεργιακές συγκεντρώσεις των μεταλλωρύχων στη Χαλκιδική
Με νέα 24ωρη απεργία αύριο, Παρασκευή, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι μεταλλωρύχοι της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, που παλεύουν για την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και κοινωνικά επιδόματα. Ενώ την ερχόμενη βδομάδα ετοιμάζουν κλιμάκωση με αφορμή και την παρουσία των μετόχων στην περιοχή.

Χτες το πρωί, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης στον αγώνα των μεταλλωρύχων, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο διοίκησης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», στην περιοχή της Θέρμης. Στάθηκαν μπροστά στο κτίριο στέλνοντας το μήνυμα με το πανό τους ότι η εργατική τάξη παλεύει μαζί τους για τη «νίκη στον αγώνα των μεταλλωρύχων».

Την ίδια ώρα, στο εργοτάξιο στις Σκουριές, στη Χαλκιδική, οι μεταλλωρύχοι πραγματοποιούσαν μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές τους συγκεντρώσεις, με εκατοντάδες να δίνουν το «παρών» από νωρίς το πρωί και να παραμένουν μέχρι το μεσημέρι.

Η νίκη τους ενάντια στην προσπάθεια της εταιρείας να επιβάλει διεύρυνση του εργάσιμου χρόνου, που απέδειξε ότι οι αντεργατικοί νόμοι μπορούν να τσακιστούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους και την αποφασιστική τους πάλη μέσα από τα σωματεία, τους έδωσε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα.

Από τη δράση αλληλεγγύης σωματείων της Θεσσαλονίκης
Από τη δράση αλληλεγγύης σωματείων της Θεσσαλονίκης
Ετσι ενωμένοι συνεχίζουν ενάντια στην επιδίωξη της εργοδοσίας να επιβάλει κατάργηση των αργιών και εργασία 365 μέρες τον χρόνο, επιστρατεύοντας ακόμα και την είσοδο εργολάβων. Δηλώνουν αποφασισμένοι να αποκρούσουν και αυτούς τους σχεδιασμούς και καλούν την εργοδοσία να υπογράψει ΣΣΕ στη βάση της πρότασης που έχουν καταθέσει τα σωματεία τους.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ

Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία σωματείων της Θεσσαλονίκης που τους παρέδωσε οικονομική ενίσχυση για να τους βοηθήσει να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αγώνα. Εξέφρασαν και με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα την αλληλεγγύη των εργαζομένων μιας σειράς κλάδων που παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη του αγώνα τους.

Τα Σωματεία των Μεταλλωρύχων ευχαρίστησαν για την πρωτοβουλία, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για στήριξη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Και ανακοίνωσαν ότι το ποσό που παρέλαβαν μαζί με επιπλέον ενίσχυση που θα προσφέρουν και τα ίδια, θα δοθεί για τη στήριξη των συναδέλφων τους της ΛΑΡΚΟ. Απέδειξαν ότι η δύναμη της αλληλεγγύης μεγαλώνει, γιγαντώνεται και γίνεται φάρος φωτεινός.

Στην απεργιακή συγκέντρωση των μεταλλωρύχων παραβρέθηκε, επίσης, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με τον βουλευτή Λεωνίδα Στολτίδη και τον Κώστα Ιντζέ, περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ