Πέμπτη 20 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να μην κατατεθεί η επαίσχυντη τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Θα παρευρεθεί στο σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί σήμερα Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, και χθες ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε την κυβέρνηση να μην καταθέσει την επαίσχυντη τροπολογία που ολοκληρώνει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real» (βλέπε και σελίδες 6-7) και ερωτώμενος σχετικά, τόνισε πως «πρόκειται για απαράδεκτη τροπολογία. Η κυβέρνηση της ΝΔ προφανώς δεν έχει βγάλει κανένα συμπέρασμα από το μήνυμα που της έστειλε ο ελληνικός λαός, και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους, και στην περιοχή της Λοκρίδας και στους υπόλοιπους νομούς όπου υπάρχει η ΛΑΡΚΟ, ειδικά σε όλη τη Φθιώτιδα. Και αυτό που πρέπει να κάνει, το μόνο που πρέπει να κάνει, είναι να αποσύρει - να μην καταθέσει μάλλον, διότι ακόμη δεν έχει κατατεθεί, δεν την έχουμε δει, διάφορα ακούμε - την κατάπτυστη αυτή τροπολογία, η οποία λένε ότι θα συζητηθεί αύριο (σ.σ. σήμερα). Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν κινητοποίηση, αύριο θα είναι έξω από τη Βουλή. Το δικαστήριο χθες (σ.σ. προχθές), ενώ ήταν γνωστό ότι θα κατατεθεί αυτή η τροπολογία, αποφάσισε ότι μέχρι να αποφασίσει τελικά οι εργαζόμενοι πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ η κυβέρνηση έλεγε ότι από αύριο θα είναι εκτός εργοστασίου, γιατί υπάρχουν και πάρα πολλά ζητήματα ασφάλειας του εργοστασίου. Μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να το εξασφαλίσουν αυτό. Είναι απαραίτητοι με τις βάρδιές τους, παρότι έχει μειωθεί κατά πολύ το προσωπικό εδώ και τέσσερα χρόνια, όμως αυτοί είναι που μπορούν να είναι μέσα στον χώρο και για να προστατεύσουν το εργοστάσιο, τις εγκαταστάσεις, και για να προστατεύσουν τον οικισμό, όπου μένουν γυναικόπαιδα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, γιατί μιλάμε για εγκαταστάσεις με επικίνδυνα υλικά, όπου ο κίνδυνος ενός μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή. Αρα, λοιπόν, η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει αυτό που λέει και ο νόμος της, ότι θα παραδώσει στον νέο επενδυτή, στον νέο αγοραστή τη ΛΑΡΚΟ εν λειτουργία, με τους εργαζόμενους μέσα, και ο νέος ιδιοκτήτης θα συζητήσει με τους εργαζόμενους για τις εργασιακές σχέσεις τους, για τους μισθούς τους κ.λπ. Αυτό ήταν δέσμευση. Υπάρχει νόμος της Βουλής, δεν μπορεί να λύνεται με επιμέρους τροπολογίες, ούτε με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, είναι απαράδεκτο. Είναι και αντιδημοκρατικό και αντιδεοντολογικό, είναι και απάνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ