Παρασκευή 21 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Την Τετάρτη 26/6 η συγκέντρωση ενάντια στη φοροληστεία

Ενας στους δύο επαγγελματίες χρεώνεται με φόρους για ανύπαρκτα εισοδήματα!

Με κινητοποίηση ενάντια στην εξοντωτική φορολόγηση που αντιμετωπίζουν οι μικροί επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι απαντά η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), την Τετάρτη 26 Ιούνη στις 7 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών, στον νόμο 5073/2023 που εντείνει τη φοροαφαίμαξη του περιορισμένου εισοδήματός τους.

«Αρκετά ματώσαμε - Αρκετά πληρώσαμε. Να καταργηθεί τώρα ο Ν. 5073/2023, που εκτοξεύει τη φορολογία αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών», σημειώνει η ΟΒΣΑ, καθώς οι αυτοαπασχολούμενοι αυτήν την περίοδο λαμβάνουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα με βάση το νέο σύστημα της κυβέρνησης.

«Με την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων ξεδιπλώνεται η νέα φοροληστεία της κυβέρνησης, αφήνοντας όλους τους συναδέλφους άναυδους με τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία. Καταγγέλλει «την τεκμαρτή φορολόγηση και την υποχρεωτική εφαρμογή των myData», υπενθυμίζοντας ότι τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν στην κατάργηση του αφορολόγητου και στη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, στο τέλος επιτηδεύματος, στον ΕΝΦΙΑ και σε μια σειρά από άδικους έμμεσους φόρους τους οποίους επέβαλαν προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ενώ ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών συνεχίζουν να μιλούν για «φορολογική δικαιοσύνη», η ΟΒΣΑ επισημαίνει ότι «ένας στους δύο επαγγελματίες καλείται να πληρώσειφόρους για ανύπαρκτα εισοδήματα,καθώς έχει δηλώσει έσοδα μικρότερα από το τεκμαρτό όριο». Την ίδια στιγμή, οι επαγγελματίες πληρώνουν χιλιάδες ευρώ σε έμμεσους φόρους και βλέπουν το εισόδημά τους να περιορίζεται από την εκτίναξη των τιμών σε ρεύμα, νοίκια, πρώτες ύλες, οικογενειακές ανάγκες.

«Δεν υποχωρούμε. Απαιτούμε την άμεση κατάργησή του. Ο νόμος 5073/2023 δεν διορθώνεται, δεν βελτιώνεται», ξεκαθαρίζει η Ομοσπονδία. Διεκδικεί: Να καταργηθούν εδώ και τώρα ο Ν. 5073/2023 και κάθε τεκμαρτή φορολόγηση. Αμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις. Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων.

Στην κινητοποίηση καλεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου.«Τις τελευταίες βδομάδες, με την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, η επίθεση στο εισόδημά μας γίνεται ακόμα πιο εμφανής και μάλιστα ύστερα και από την κατάργηση του αφορολόγητου, με το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ και μια σειρά από άδικους έμμεσους φόρους με τη σφραγίδα όλων όσοι κυβέρνησαν, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις αυτές με τον πιο τραγικό τρόπο», σχολιάζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ