Παρασκευή 21 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Με χορό θα γυρίσουμε στα σπίτια μας»

Βουλή, ώρα 8.20 μ.μ.: Σιγά - σιγά σουρουπώνει και οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, περήφανοι για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν, για την Ιστορία που γράφουν, ευχαριστούν ξανά τους χιλιάδες που είναι στο πλευρό τους.

Είναι η στιγμή που ο Παναγιώτης Πολίτης παίρνοντας το μικρόφωνο καλεί τους περήφανους εργάτες να δείξουν ξανά ότι έχουν ψηλά το κεφάλι: «Με χορό θα γυρίσουμε στα σπίτια μας!».

Ετσι και έγινε: «Ρουμελιώτες, μπροστά για τα καγκέλια μας!» ήταν το σύνθημα που περίμεναν οι εργάτες, οι εργάτριες και τα παιδιά τους που δεν το βάζουν κάτω. Βρέθηκαν ξανά στην πρώτη γραμμή, μπροστά από τα πανό, για να σύρουν τον περήφανο χορό του τόπου τους, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες σε όλους τους συγκεντρωμένους.

* * *

Βουλή, ώρα 9 μ.μ.: Μπορεί οι διαδηλωτές να έχουν κλείσει σχεδόν 9 ώρες έξω από τη Βουλή, αλλά κανείς δεν φεύγει! Αντίθετα, όλο και περισσότεροι συρρέουν, με τα τραγούδια και τους χορούς να συνεχίζονται, με μουσικούς από καλλιτεχνικά σωματεία με τα όργανα και τις φωνές τους να δίνουν τον δικό τους τόνο στη μεγάλη διαδήλωση.

* * *

Βουλή, ώρα 11 μ.μ.: Η συζήτηση στην αίθουσα της Ολομέλειας συνεχίζεται. Οι διαδηλωτές έχουν κλείσει 12 ώρες στους δρόμους, όμως δεν το βάζουν κάτω. Σκαρφίζονται διαρκώς νέα συνθήματα, ενώ με έξυπνα στιχάκια επιστρέφουν στην κυβέρνηση τον άθλιο εμπαιγμό της.


Από μικροφώνου και με συνοδεία ακορντεόν, σε νησιώτικους ρυθμούς, τραγουδιούνται οι στίχοι:

Κι ήρθε ο καιρός ο δύσκολος // Οξω να μας πετάξουν // Μα μεις κρατάμε τη φωτιά // Να 'ρθουν να δοκιμάσουν // Ψηφίστε νομοσχέδια να πάνε στα σκουπίδια // εμείς σας λέμε κύριοι.... δικό σας!


«Κι ήρθε ο καιρός ο δύσκολος, όξω να μας πετάξουν. Μα μεις κρατάμε τη φωτιά, να 'ρθουν να δοκιμάσουν...»
«Κι ήρθε ο καιρός ο δύσκολος, όξω να μας πετάξουν. Μα μεις κρατάμε τη φωτιά, να 'ρθουν να δοκιμάσουν...»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ