Παρασκευή 21 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θα το κάνουμε κουρελόχαρτο και καμίνια, μηχανές θ' ανάψουμε ξανά!

«Ετοιμαζόμαστε για σύγκρουση» το μήνυμα των Σωματείων για την ψήφιση της τροπολογίας

«Θα ταμπουρωθούμε και θα τους περιμένουμε! Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ καμίνια, μηχανές θα τ' ανάψουνε ξανά!»: Αυτό ήταν το μήνυμα της μάχης που εξέπεμψαν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ από το μεγάλο συλλαλητήριο, με τον Παναγιώτη Πολίτη, πρόεδρο του Σωματείου της Λάρυμνας, κάθε φορά που έπαιρνε το μικρόφωνο να ξεκαθαρίζει εκ μέρους όλων ότι «ο πιο σκληρός αγώνας τώρα ξεκινά. Από τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε!».

Οπως είπε χαρακτηριστικά, «βρισκόμαστε στο καμίνι του δρόμου και αγωνιζόμαστε για να ανάψουμε το καμίνι της ΛΑΡΚΟ».

Οσο για την τροπολογία που τελικά ψηφίστηκε, οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους ξεκαθάριζαν: «Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θα την κουρελιάσουμε, θα το καταλάβει για τα καλά η κυβέρνηση και οι βουλευτές της».

Και, βέβαια οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν παρέλειπαν διαρκώς να ευχαριστούν τα «αδέλφια» τους, τους συναδέλφους τους από την Αττική, τους χιλιάδες εργαζόμενους που διαδήλωναν όλη μέρα στο πλευρό τους.

«Συγχαρητήρια για την αντοχή. Ευχαριστούμε, που για πάνω από 12 ώρες είστε μαζί μας στο δρόμο. Ολοι ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Συνεχίζουμε! Τους το δηλώνουμε προκαταβολικά, το "πάρτι" τώρα αρχίζει. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, για τους «ακλόνητους» που όλη μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ είχαν πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας.

Τους δείξαμε ότι αντέχουμε

«Τους δείξαμε ότι αντέχουμε. Ο,τι κι αν ψηφίσουν εκεί μέσα θα το κάνουμε κουρελόχαρτο», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους για την ψήφιση της τροπολογίας από την κυβερνητική πλειοψηφία. Κλείνοντας τη συγκέντρωση που κράτησε από το πρωί μέχρι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, υπογράμμισε πως οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες συζήτησης και οργάνωσης των επόμενων βημάτων στον αγώνα που συνεχίζεται. «Ετοιμαζόμαστε για σύγκρουση», διαμήνυσε επαναλαμβάνοντας πως οι εργαζόμενοι δεν θα αφήσουν τις δουλειές και τα σπίτια τους.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στις περιοχές μας και να μη γίνουμε εσωτερικοί μετανάστες», είπε ο Γιώργος Σελεβάκος, πρόεδρος του Σωματείου στα Μεταλλεία Χαλκίδας, καλώντας σε συνέχιση της πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ