Παρασκευή 21 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Πληρωμένη απάντηση» στους ανυπόστατους ισχυρισμούς

Σε «ζωντανή σύνδεση» ακούγονταν τα γελοία επιχειρήματα βουλευτών της ΝΔ και υπουργών. Κουράγιο στους εργαζόμενους έδιναν οι παρεμβάσεις βουλευτών του ΚΚΕ

Οι διαδηλωτές, ακούγοντας σε ζωντανή σύνδεση τη συνεδρίαση που γινόταν την ίδια ώρα μέσα στη Βουλή, έδωσαν αμέσως απάντηση στους προκλητικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης και του υφυπουργού Οικονομικών, Α. Πετραλιά. Οι εργαζόμενοι «αμείβονται χωρίς να παράγει το εργοστάσιο», είπε το στέλεχος της κυβέρνησης και ισχυρίστηκε ότι η τροπολογία έχει σκοπό «να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων στον βαθμό του ρεαλισμού και του εφικτού».

«Τι μας λένε; Ενώ σταματήσαν την παραγωγή από τον Αύγουστο του 2022, τώρα μας λένε ότι καθόμαστε και πληρωνόμαστε. Μα αυτοί βγάλαν απόφαση να τη σταματήσουν», σχολίασε από μικροφώνου ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, απαντώντας στους «Μαυρογιαλούρους» της κυβέρνησης και σε όσους τους στηρίζουν.

«Τι άλλο μας λένε; Λένε ότι τώρα χρηματοδοτούν τη ΛΑΡΚΟ με βάση την πρόταση των εργαζομένων, δηλαδή με τα λεφτά που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της. Μόνο που η δική μας η πρόταση είχε και συνέχεια: Με αυτά τα χρήματα να κάνουν συντήρηση και σχέδιο επαναλειτουργίας», πρόσθεσε. Ωστόσο, η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή να κάνει γενική παύση λειτουργίας, δηλαδή να βάλει «λουκέτο» στη ΛΑΡΚΟ. «Και μας λένε ότι στόχος τους είναι να επαναλειτουργήσει. Δηλαδή αν ήθελαν να την κλείσουν τι θα έγραφαν στην τροπολογία;», αναρωτήθηκε. Στην κατεύθυνση αυτή, τόνισε ότι καθένας από τους βουλευτές των νομών που οδηγούνται στον μαρασμό μέσα από το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ έχει βαριά ευθύνη για την ψήφο που θα δώσει στην επίμαχη τροπολογία. «Δεν πρόκειται να μας βγάλει κανένας έξω από τη ΛΑΡΚΟ», ξεκαθάρισε ο Παναγιώτης Πολίτης.

Το ΚΚΕ δίπλα τους!

Οι χιλιάδες διαδηλωτές άκουγαν σε απευθείας σύνδεση και τις τοποθετήσεις βουλευτών του ΚΚΕ, και κάθε φορά που έκαναν «φύλλο και φτερό» τους ανυπόστατους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα, επιβραβεύοντας τη στάση του Κόμματος, που όλα αυτά τα χρόνια είναι όχι απλά δίπλα τους αλλά μαζί τους και μπροστά στον αγώνα για να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ