Σάββατο 22 Ιούνη 2024 - Κυριακή 23 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΒΣΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
«Αρκετά ματώσαμε, να καταργηθεί ο νόμος της φοροληστείας»

Συγκέντρωση την Τετάρτη 26/6 στις 7 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών

Με κινητοποίηση ενάντια στην εξοντωτική φορολόγηση που αντιμετωπίζουν οι μικροί επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι απαντά η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), την Τετάρτη 26 Ιούνη στις 7 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών, στον νόμο 5073/2023 που εντείνει τη φοροαφαίμαξη του περιορισμένου εισοδήματός τους. «Αρκετά ματώσαμε - Αρκετά πληρώσαμε. Να καταργηθεί τώρα ο Ν. 5073/2023, που εκτοξεύει τη φορολογία αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών», σημειώνει η ΟΒΣΑ, καθώς οι αυτοαπασχολούμενοι αυτήν την περίοδο λαμβάνουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα με βάση το νέο σύστημα της κυβέρνησης.

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου και η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολουμένων Δικηγόρων.

«Με την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων ξεδιπλώνεται η νέα φοροληστεία της κυβέρνησης, αφήνοντας όλους τους συναδέλφους άναυδους με τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν», υπογραμμίζει η ΟΒΣΑ. Καταγγέλλει «την τεκμαρτή φορολόγηση και την υποχρεωτική εφαρμογή των myData», υπενθυμίζοντας ότι τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν στην κατάργηση του αφορολόγητου και στη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, στο τέλος επιτηδεύματος, στον ΕΝΦΙΑ και σε μια σειρά από άδικους έμμεσους φόρους τους οποίους επέβαλαν προηγούμενες κυβερνήσεις. «Ενας στους δύο επαγγελματίες καλείται να πληρώσειφόρους για ανύπαρκτα εισοδήματα,καθώς έχει δηλώσει έσοδα μικρότερα από το τεκμαρτό όριο», επισημαίνει. Την ίδια στιγμή, οι επαγγελματίες πληρώνουν χιλιάδες ευρώ σε έμμεσους φόρους και βλέπουν το εισόδημά τους να περιορίζεται από την εκτίναξη των τιμών σε ρεύμα, νοίκια, πρώτες ύλες, οικογενειακές ανάγκες.

«Δεν υποχωρούμε. Απαιτούμε την άμεση κατάργησή του. Ο νόμος 5073/2023 δεν διορθώνεται, δεν βελτιώνεται», ξεκαθαρίζει η Ομοσπονδία. Διεκδικεί: Να καταργηθούν εδώ και τώρα ο Ν. 5073/2023 και κάθε τεκμαρτή φορολόγηση. Αμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις. Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ